Cambodjaanse kunstenares zou misvormd zijn door een groep Poolse mannen tijdens een brutale aanval in Pattaya

FOTO: Matichon

Pattaya —

  Een jonge vrouwelijke kunstenaar uit Cambodja smeekte een Thaise advocaat om haar te helpen, omdat ze beweerde dat ze op brute wijze was aangevallen door een bende Poolse mannen in Pattaya. Volgens de politie van Banglamung zouden de verdachten Thailand zijn ontvlucht.

Het verhaal van het Cambodjaanse slachtoffer, een naamloze freelance artiest, werd op donderdag 8 december op Facebook geplaatst door Sitra Bia Kordkerd, een Thaise advocaat-influencer.

Volgens de post zei het slachtoffer dat een groep Poolse mannen haar met een mes in het gezicht had gesneden, haar met een hamer had neergeknuppeld en zuur op haar gezicht, lichaam en geslachtsdelen had gespat. De vreselijke aanval zou op 1 november hebben plaatsgevonden in een bos nabij een verlaten gebied in Pattaya's Soi Naklua 16, subdistrict Nongprue, Banglamung, Chonburi.

De advocaat, beter bekend als advocaat Tam, verklaarde dat het slachtoffer was ingehuurd door wat zij een "Poolse maffiabende" noemde om een ​​tekening voor hen te maken. Toen ze op het rendez-vous aankwam, hielden de verdachten haar in bedwang en begonnen haar te martelen. Het slachtoffer werd geholpen door Pattaya Sawang Boriboon-redders en politie terwijl het bloed druppelde. Ze werd met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht waar ze meer dan 260 hechtingen had.

Lokale verslaggevers uit Pattaya spraken met de eigenaar van een nabijgelegen Bamboo Beach-restaurant, Golf, die op 100 meter van de plaats van het incident woont.

Golf zei dat het Cambodjaanse slachtoffer op de dag in kwestie met haar hond in zijn restaurant at. Hij zag haar toen bij zonsondergang weer terwijl ze werd behandeld door reddingswerkers en politie. Golf zei dat de vrouw onder het bloed zat.

Een andere getuige, Bangmud, een 24-jarige bewaker van een nabijgelegen condominium, vertelde lokale verslaggevers dat hij de eerste persoon was die het gewonde slachtoffer hielp. Bangmud verklaarde dat hij de vrouw over het strand zag lopen met een bebloed en nat lichaam alsof ze was aangevallen door zuur.

De bewaker zei ook dat hij twee buitenlandse verdachten zag, een mollige man en een magere man. De verdachten verlieten het strand nonchalant alsof er niets was gebeurd, aldus de getuige.

Na onderzoek vond de politie van Banglamung een mes en een hamer op de plaats van het incident en bewaarde ze als bewijsmateriaal. De agenten bevestigden dat de verdachten Pools waren. Uit informatie van het Thaise immigratiebureau bleek echter dat de verdachten Thailand op 3 november hadden verlaten. Hun namen werden op dit moment niet vrijgegeven door de Thaise autoriteiten.

De politie van Banglamung zei dat ze zouden samenwerken met Interpol om een ​​internationaal arrestatiebevel tegen hen uit te vaardigen voor zo'n barbaarse misdaad en te proberen de mannen uit te leveren aan Thailand.

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.