Twee vrouwen in Pattaya hebben voor 100,000 baht gedupeerd door een zwendel van een callcenterbende

Pattaya —

  Een zwendel callcenter heeft twee vrouwen in Pattaya opgelicht voor 100,000 baht.

De twee slachtoffers hebben gisteren, 7 december, aangifte gedaan bij het politiebureau van Pattaya. Het eerste slachtoffer, de 29-jarige mevrouw Anita Teajantuek, zei dat ze werd verleid om een ​​formulier over haar reisbureau in te vullen door de zwendelbende die zich vermomde als ambtenaren van het Department of Business Development, Ministry of Commerce.

De oplichter overtuigde Anita om 83,041 baht van haar bankrekening over te maken en het contact met haar te verbreken. Het slachtoffer zei dat ze geen geld meer had en in grote problemen verkeerde.

Een ander slachtoffer, mevrouw Kanokwan Thannam, meldde een soortgelijk geval en zei dat een zwendel van een callcenter haar 33,273 baht had ontfutseld. Kanokwan, een medewerker van een restaurant in Pattaya, zei dat de oplichter, vermomd als politieagent, haar misleidde door te denken dat ze betrokken was bij het witwassen van geld en creditcardschulden had.

Het 25-jarige slachtoffer maakte vervolgens uit verwarring haar geld over naar de bankrekening van de oplichter. Ze besefte echter pas toen het te laat was dat ze nooit een creditcard had gehad, dus ze was ervan overtuigd dat ze was opgelicht.

De twee slachtoffers drongen er bij de politie van Pattaya op aan de verdachten te arresteren. Ze wilden ook dat iedereen van zijn fouten zou leren door nooit geld aan iemand over te maken zonder eerst de autoriteiten te raadplegen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.