De politie en de immigratiedienst van Pattaya intensiveren de controles op het overschrijden van de toegestane verblijfsduur en de veiligheidspatrouilles rond Pattaya

Pattaya —

  Ondanks dat ze erg onpopulair was onder toeristen, ging de politie van Pattaya bijna elke avond door met haar intense optreden tegen uitgaansgelegenheden als afschrikmiddel voor het overtreden van de regels en gewelddadige incidenten. Dit valt samen met de Thaise immigratiedienst die willekeurige paspoortcontroles uitvoert op buitenlanders in de stad, op jacht naar mensen die hun visum hebben overschreden als onderdeel van een nationale repressiecampagne.  

De wetshandhavers en stadsambtenaren van Pattaya daalden gisteren, 9 december, om 7 uur af in Pattaya Walking Street om exploitanten van locaties eraan te herinneren zich te houden aan de wettelijke sluitingstijd om 2 uur en om te controleren of ze legaal opereerden. Tegelijkertijd toerden immigratieagenten door Soi 6 en andere amusementszones, waarbij ze toeristen willekeurig vroegen om bewijs van hun legale status om in Thailand te blijven. We hebben onlangs het optreden van de overstay in dit artikel hier besproken.

De agenten inspecteerden ook de nooduitgangen en de omstandigheden van elke faciliteit. Ze benadrukten de operators dat ze de veiligheidsmaatregelen strikt moesten naleven, zoals het altijd openhouden van de nooduitgangen.

Behalve dat elke locatie veilig was om bezoekers te huisvesten, zei de politie van Pattaya tegen de bewakers dat ze zich moesten onthouden van vechten met toeristen, toegang geven aan minderjarigen, het gebruik van illegale drugs door beschermheren in de locaties toestaan ​​en wapens dragen.

De inspectie is ook bedoeld om toeristische attracties rond Pattaya voor te bereiden op nieuwjaarsdag, wanneer een toestroom van toeristen naar verwachting de stad zal overspoelen.

De resultaten van gisteravond waren bevredigend, aangezien geen enkele locatie de regels overtrad, zeiden wetshandhavers en stadsambtenaren. Aan de andere kant klaagden toeristen op sociale media dat de inspectie overdreven is en hun vakantie stressvoller maakt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.