Lokale bareigenaar in Pattaya ten einde raad na juridisch geschil over huur en status van bar

Pattaya-

Pattaya-bareigenaar Jason Childes, uit het VK, 49, kwam onlangs naar The Pattaya News samen met zijn advocaten van Issan Advocaten om zijn verhaal te vertellen over een aanhoudend geschil tussen hem en zijn voormalige vertrouwde erfpachter.

Volgens Jason, die al vele jaren naar Thailand komt, kwam hij fulltime in september 2021 en besloot hij in mei 2022 The Happy Buddha Sports Bar op Soi Seven in Pattaya te kopen, die in juni 2022 volledig opengaat.

Jason zegt dat hij een huurovereenkomst voor twaalf maanden had getekend, waarvan hij dacht dat hij al achttien jaar een vertrouwde vriend was, wiens volledige naam wordt onthouden in afwachting van verdere juridische stappen, hoewel al het geld en het opknappen van de bar, evenals het eigendom, werd afgehandeld door Jason, volgens hem. Jason huurde zelfs een familielid van de erfpachter in.

Jason zei dat alles in orde was tot kort geleden toen hij het dienstverband beëindigde van het familielid van de pachter, van wie hij zegt dat hij aan het slapen was en wiens eigen familielid naar verluidt uit een buurtwinkel haalde tot ook eigendom van Jason. Bewijs geleverd door Jason aan Issan Advocaten en The Pattaya News lijkt de beschreven acties te laten zien.

Op dat moment ging de pachter volgens Jason achter zijn rug om proberen de huurovereenkomst met de verhuurder van zijn bar op te zeggen, wat leidde tot aanhoudende juridische problemen en wat volgens Jason bedreigingen waren van verschillende personen en partijen, waaronder een politieagent in burger. van wie Jason denkt dat het nep is. De bar heeft nog steeds een volledige vergunning, volgens Issan Advocaten.

Jasons advocaten, Issan Advocaten, stellen dat de verhuurder en agenten niet op de juiste manier schriftelijk op de hoogte zijn gesteld van het annuleren van een huurovereenkomst, zoals vereist door de Thaise wet. Aanvullend, Issan Advocaten verklaarde dat dit volgens de Thaise wet contractbreuk kan zijn en inkomstenderving kan veroorzaken.

Als gevolg van het aanhoudende inkomensverlies en het geschil, zegt Jason dat zijn andere bedrijf, een buurtwinkel ook op Soi Seven, door de situatie is getroffen, ondanks het feit dat hij verschillende pachters heeft, aangezien hij beweert, samen met sterk bewijs, dat betrokken individuen met de pachter en het cafégeschil hebben ook zijn personeel in de winkel bedreigd. Het verlies aan inkomsten uit zijn bar heeft volgens Jason ook de reguliere rekeningbetalingen verstoord, waardoor er nog meer problemen ontstaan.

Jason heeft de politie van Pattaya meerdere keren bezocht over de situatie en zijn advocaten Issan Advocaten zijn momenteel bezig met het opstellen van officiële verklaringen en rapporten voor de politie. Jason wilde zijn verhaal met de media delen als een waarschuwend verhaal voor andere ondernemers en ook in de hoop dat de relevante politie en gerechtelijke autoriteiten tussenbeide komen om te helpen bemiddelen in het lopende geschil.

Op het moment van schrijven waren er geen verklaringen van andere betrokken partijen beschikbaar, hoewel de betrokken partijen weigerden met advocaten van te spreken Isaan Advocaten wanneer om commentaar wordt gevraagd. De erfpachter heeft ook steeds geweigerd om de situatie te ontmoeten en te bespreken Isaan Advocaten aanwezig, aldus Jason.

Isaan Advocaten en de heer Childes vertelden de Pattaya News dat ze van plan zijn om elke legale weg in het lopende geschil te volgen, maar hopen ook dat de andere betrokken partijen bereid zijn om als het ware om de tafel te komen om de situatie op een beschaafde manier te bespreken.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/