UPDATE: De politie van Pattaya neemt bezittingen in beslag van de Chinese eigenaar van de illegale Club One Pattaya

Pattaya —

  Volgens de politie van Pattaya zullen 40 activa, waaronder illegale wapens en munitie in het bezit van de Chinese eigenaar van Club One Pattaya, in beslag worden genomen.

Ons vorige verhaal:

Een vermeende Chinese kingpin-eigenaar van Club One, waar honderden klanten de politie-inspectie ontvluchtten en sachets met drugs werden gevonden, werd gearresteerd voor het gebruik van een vervalst Thais identiteitsbewijs om zijn echte nationaliteit te verbergen.

Nu voor onze update: 

De Chinese verdachte genaamd "Ku Aew" werd in november gearresteerd nadat uit een politieonderzoek bleek dat hij het Thaise identiteitsbewijs van een andere man had gebruikt om zijn echte nationaliteit te camoufleren om een ​​uitgaansgelegenheid in Thailand te exploiteren.

De politie van Pattaya geloofde dat Ku Aew de echte eigenaar was van Club One, waar vorige maand honderden klanten langs de inspecterende politie drongen om illegale drugstests te omzeilen.

Op 4 december deed de politie van Pattaya een huiszoeking in het condominiumgebouw van Ku Aew in het Naklua-subdistrict van Chonburi's Banglamung onder huiszoekingsbevel nr. 210/2022 uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Pattaya.

De politie vond een vrouw, de 35-jarige Suwanna Tham-an, in het appartement. Suwanna werd ervan verdacht de vriendin van Ku Aew te zijn.

Na een grondig onderzoek nam de politie van Pattaya 40 bezittingen in beslag, zoals een niet-geregistreerd 11 mm-pistool, 43 11 mm-kogels, Thaise bankbiljetten ter waarde van 400,000 baht, Chinese bankbiljetten, vier paspoorten, een witte Toyota Estima-sedan en meerdere andere bezittingen.

De politie van Pattaya verklaarde dat de bezittingen van de verdachte als bewijs zouden worden bewaard en dat zijn vriendin zou worden beschuldigd van illegaal bezit van vuurwapens.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.