De Thaise immigratiedienst blijft hard optreden, paspoortcontroles vinden plaats in heel Pattaya

Pattaya, Thailand-

De Royal Thai Immigration voert momenteel een te lang optreden in heel Thailand uit onder de naam Operation X-ray in sommige gebieden en Pattaya is niet vrijgesteld.

TPN-media hebben melding gemaakt van meerdere arrestaties en acties die plaatsvinden bij het overschrijden van de toegestane verblijfsduur in heel Thailand de afgelopen dagen door kleine overschrijdingen zoals deze, tot veel langere overschrijdingen gevangen zoals deze.

De campagne loopt officieel van 1 december tot en met 10 december en is erop gericht de veiligheid te waarborgen voor de aankomende kerst- en nieuwjaarsvakantie. Royal Thai Immigration heeft onlangs ook gewaarschuwd dat dit eraan zat te komen, waarbij ze in wezen tegen degenen met een te lange verblijfsduur zeiden dat als ze binnenkwamen om met hen te praten en de situatie persoonlijk op te lossen, ze zouden voorkomen dat ze gearresteerd zouden worden en op het nieuws zouden komen.

Dat gezegd hebbende, op basis van dagelijkse rapporten over arrestaties van mensen met een te lange verblijfsduur, lijkt het erop dat velen hoopten laag te houden of immigratie te vermijden, maar toch worden ze gevonden. Royal Thai Immigration gebruikt niet alleen gegevens van degenen waarvan bekend is dat ze langer dan toegestaan ​​zijn en nog steeds in het land zijn, maar er vinden ook documentatiecontroles plaats.

Gisteravond, 5 december, meldden veel TPN-lezers bijvoorbeeld dat immigratieagenten in het populaire Treetown-entertainmentcomplex tijdens de WK-wedstrijden klanten vroegen om een ​​bewijs van hun legale status in het land. Kopieën van iemands paspoort en stempel, zelfs op een telefoon, werden geaccepteerd, maar degenen die de pech hadden geen bewijs bij zich te hebben, werden onderworpen aan verdere acties en controles.

Ondertussen hebben er ook bijna dagelijkse invallen in bars en nachtclubs in Pattaya plaatsgevonden, waarbij klanten werd gevraagd hun paspoort en stempel of een kopie te tonen.

Voorlopig gaat het hardhandig optreden tegen te lange verblijfsduur door en de immigratiedienst heeft alle toeristen en expats eraan herinnerd om te allen tijde een bewijs van hun legale status in het Koninkrijk te hebben. Zoals vermeld, worden kopieën geaccepteerd.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/