Jaloerse echtgenoot wurgt naar verluidt zijn vrouw in Sri Racha

FOTO: เพื่อนกัน ณ บ่อวิน

Sri Racha, Chonburi —

Een man werd gearresteerd nadat hij zijn vrouw had gewurgd in een schijnbare vlaag van jaloezie in een huurkamer in het Sri Racha-district.

Het incident vond plaats na zonsondergang op maandag 5 december in het subdistrict Bowin in Chonburi. De politie van Bowin werd gecontacteerd door de moordverdachte die zei dat hij zichzelf wilde aangeven nadat hij zijn vrouw had vermoord.

De politie haastte zich samen met de hulpdiensten naar de plaats van het incident en vond een dode vrouw geïdentificeerd als mevrouw Maliwan Phromsri, 28, in de huurkamer. De verdachte, de heer Sathien Sriphatchao, 27, wachtte kalm buiten de kamer om zijn arrestatie te accepteren.

FOTO: เพื่อนกัน ณ บ่อวิน

Sathien, geboren in Buriram, zou tijdens zijn verhoor aan de politie hebben toegegeven dat hij zijn vrouw uit jaloezie in haar slaap had gewurgd. Hij zei dat hij al 7 jaar de echtgenoot van het overleden slachtoffer was, en hij merkte dat haar gedrag de laatste tijd begon te veranderen.

Volgens de politie was de verdachte reparateur van airconditioners, terwijl zijn vrouw fabrieksarbeider was op het industrieterrein Bowin. De verdachte zei dat hij zijn vrouw betrapte terwijl hij achter zijn rug om met haar oude vriend aan het praten was, wat rond afgelopen april tot veel gekibbel tussen haar en hem leidde.

FOTO: เพื่อนกัน ณ บ่อวิน

Op de dag van de moord werd het erger toen de verdachte thuiskwam en ontdekte dat zijn vrouw nog niet thuis was gekomen. Vervolgens belde hij haar om naar huis te komen en wachtte tot ze in slaap viel om op haar smartphone te kijken. De verdachte zei dat hij snauwde nadat hij zag dat zijn vrouw weer met haar vermeende geheime minnaar sprak. In een vlaag van jaloezie verklaarde de verdachte dat hij zijn vrouw had gewurgd voordat hij zijn oudere zus en de politie belde om hen te informeren over wat hij had gedaan.

Het lichaam van het slachtoffer werd voor autopsie naar het Laem Chabang-ziekenhuis vervoerd. De verdachte werd vastgehouden, maar het was onduidelijk met welke juridische vervolging hij te maken zou krijgen.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.