63-jarige Amerikaan gearresteerd in Phang Nga voor 745 dagen overstay, had zijn huis al twee jaar niet verlaten

Phang Nga-

  Een 63-jarige Amerikaanse man werd gearresteerd in het Tai Mueang-district voor 745 dagen overschrijding van zijn visum. Twee jaar lang kwam hij zijn huis niet uit.

De immigratiechef van Phang Nga, kolonel Phakkapong Boonchana, vertelde de Phuket Express gisteren, zondag (4 december)th ), dat ze de heer Michael Scott Drannan, 63, een Amerikaanse staatsburger hebben gearresteerd in een huis in het onderdistrict Thung Maprao. Meneer Drannan is nu 745 dagen langer dan zijn legale visum gebleven.

De heer Drannan vertelde agenten dat hij na zijn pensionering Thailand was binnengekomen. Hij verbleef vóór Covid-19 in een huis met een onbekende Thaise vrouw, nu zijn vrouw. Hij verbouwde biologische groenten voor de verkoop op 30 Rai-percelen in de buurt, maar stopte volgens hem onlangs met het telen van groenten na economische problemen.

De heer Drannan vertelde Royal Thai Immigration dat hij wist dat zijn visum was verlopen, dus hij verliet het huis gedurende meer dan twee jaar niet uit angst om gepakt te worden. Zijn Thaise vrouw zorgde gedurende deze tijd voor hem en verkocht hun groenten met een kleine winst. Drannan verklaarde aan kolonel Phakkapong dat hij door financiële problemen geen fatsoenlijk pensioenvisum kon krijgen.

Dhr. Drannan werd naar het politiebureau van Tai Mueang gebracht om te worden beschuldigd van een te lange verblijfsduur en uiteindelijk te worden uitgezet en op een zwarte lijst te worden geplaatst.

Kolonel Phakkapong vertelde de Phuket Express dat de arrestatie volgde op officieren die patrouilleerden om op te treden tegen te lange verblijfsduur buitenlanders als onderdeel van een 1 decemberst tot december 10th, campagne 2022.

Ondertussen een 31-jarige Chinese vrouw werd gearresteerd in Surat Thani voor 19 dagen te lang blijven, terwijl vijf anderen werden gearresteerd in Chiang Mai in wat Royal Thai Immigration een nationaal hardhandig optreden voor begin december noemt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Phuket Express, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/