Twee vermeende kabeldieven gepakt in Chonburi

Chonburi —

  Twee mannen zijn gearresteerd voor het stelen van kabels ter waarde van meer dan drie miljoen baht van de snelwegafdeling van Chonburi.

Ambtenaren van de snelwegafdeling arresteerden de twee verdachten, Nikhom Nonkaew, 40, en Chaimongkol Aranthong, 30, samen met een grote hoeveelheid glasvezelkabels die ze in hun bezit hadden.

De twee verdachten werden op heterdaad betrapt toen ze terugkwamen om de kabels op te halen op een snelweg in het Huai Yai subdistrict van Banglamung, Chonburi. De kabels waren verborgen in het bos langs de weg met hun Honda Wave 100-motorfiets en snijgereedschap.

De arrestatie kwam nadat ambtenaren van de snelwegafdeling ontdekten dat op 3 december veel kabels langs de weg waren gestolen. De ambtenaren bekeken vervolgens camerabeelden en zagen dat de dieven hun uitrusting in het bos verborgen hielden, dus verstopten de ambtenaren zich in het bos om de verdachten in een hinderlaag te lokken toen ze terugkwamen.

De ambtenaren zeiden dat de twee dieven meer dan drie miljoen baht aan schade hadden aangericht.

Tijdens het verhoor bekenden Nikhom en Chaimongkol de beschuldigingen van diefstal en zeiden dat ze familie waren, aldus de functionarissen. De twee gaven ook toe dat ze van plan waren de kabels te verkopen om de opbrengst te gebruiken om illegale drugs te kopen.

De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de cellen om juridische stappen te ondernemen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.