Franse man gearresteerd in Bangkok wegens vermeende oplichting van twee miljoen baht aan investeringszwendel

FOTO: Matichon

nationaal —

De politie van Bangkok heeft een 41-jarige Fransman gearresteerd wegens vermeende oplichting van twee miljoen baht in een frauduleuze investering in merkproducten.

De verdachte, de heer Jacouel Clemen, werd vandaag, 5 december, opgepakt in het Aspira Ten Ekamai Suites hotel in het Khlong Tan Nuea subdistrict van het district Wattana. Clemen werd gezocht op basis van arrestatiebevel nr. 196/2022, uitgevaardigd op 2 december 2022 wegens beschuldigingen van fraude.

De verdachte raakte bevriend met het onbekende slachtoffer en zou tegen hen hebben gelogen dat hij luxe merkproducten zoals portemonnees, parfum en schoenen uit Frankrijk naar Thailand kon importeren voor de verkoop, zei de politie van Bangkok. Nadat hij twee miljoen baht met hem had geïnvesteerd, ontving het naamloze slachtoffer de spullen echter nooit terwijl de verdachte verdween.

De verdachte is op 24 oktober 2022 legaal het land binnengekomen en zijn visum zou op 7 december 2022 aflopen. De politie van Bangkok voegde eraan toe dat de verdachte naar verluidt veel slachtoffers had misleid met dezelfde investeringszwendel en dat geen van de slachtoffers ooit de producten had verkregen.

De verdachte werd overgedragen aan de gemeentelijke rechtbank van Bangkok Zuid om juridische stappen te ondernemen. De verdachte heeft op het moment van schrijven nog geen pleidooi gehouden.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.