De politie van Pattaya en het ministerie van Volksgezondheid inspecteren cannabiswinkels en waarschuwen voor de huidige regels

Pattaya-

De stadspolitie van Pattaya, de toeristenpolitie en het ministerie van Volksgezondheid hebben vanavond, 2 december 2022, meerdere cannabiswinkels in de buurt van Pattaya geïnspecteerd om te controleren of de strengere regels die onlangs in Thailand zijn ingevoerd, worden nageleefd.

De nieuwe regels en voorschriften omvatten onder meer een rookverbod in winkels, hoewel sommige locaties creatief zijn geweest en aparte rookruimtes hebben geïnstalleerd die geen deel uitmaken van de hoofdactiviteit. Uitzonderingen zijn ook mogelijk met goed medisch dienstdoend personeel, maar in theorie alleen voor medische doeleinden.

De bezoeken controleerden de vergunningen, waarin geen afwijkingen werden gemeld, en waarschuwden ook locaties om niet te proberen grijze gebieden te vinden waarin klanten in winkels kunnen roken.

Bovendien werd het personeel van de cannabiswinkel gewaarschuwd om niet te verkopen aan klanten onder de twintig. De aandacht voor deze kwestie steeg eerder vandaag aanzienlijk toen virale foto's van dakloze kinderen die cannabis rookten op het strand van Pattaya op grote schaal werden gedeeld.

De bezoeken van vanavond waren volgens de inspectieambtenaren voornamelijk leerzaam, maar ze waarschuwden dat als locaties de regels overtreden, ze een jaar gevangenisstraf en/of boetes tot 20,000 baht kunnen krijgen.

Thaise politici blijven intussen debatteren en ruziën over definitieve cannabiswetten, waarbij sommige oppositie nog steeds de plant weer volledig illegaal wil maken. Cannabis werd begin juni van dit jaar gedecriminaliseerd in Thailand, maar is een aanhoudend politiek hot button geweest.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/