Rijders van motortaxi's in Pattaya houden rally en eisen meer hardhandig optreden tegen chauffeurs van ride-share-apps zonder vergunning

Pattaya —

  Motortaxi-rijders in Pattaya eisten hardhandig optreden tegen chauffeurs van ride-share-apps zonder vergunning omdat ze naar verluidt "hun" passagiers hadden gestolen.

Meer dan 100 motortaxi-rijders namen op donderdag 1 december deel aan een rally en reden naar het stadhuis van Pattaya om er bij de relevante autoriteiten op aan te dringen actie te ondernemen tegen wat zij onwettige ride-share-app-stuurprogramma's noemden.

In een open brief aan de loco-burgemeester van Pattaya, Wuttisak Rueimkitkan, beweerden de protesterende ruiters dat de app-stuurprogramma's:

  1. Hun voertuigen niet hebben laten registreren voor het openbaar vervoer
  2. Geen OV-vergunning of taxiverzekering hebben
  3. Passagiers stelen van legale chauffeurs door lagere tarieven in rekening te brengen dan de standaardtarieven die zijn overeengekomen in de voorschriften van het stadhuis van Pattaya voor het openbaar vervoer

Alle drie deze items, merkt The Pattaya News op, zijn wettelijke vereisten voor chauffeurs die passagiers oppikken. Ride-share-bedrijven zijn zich bewust van deze vereisten, maar hebben de Thaise regering voortdurend om meer tijd gevraagd om al hun rijders legaal te krijgen, waarbij ze waarschuwen dat als ze streng worden gehandhaafd, ze de meeste van hun chauffeurs zullen verliezen en een negatieve klantervaring zullen veroorzaken.

De protesterende ruiters zeiden dat ze wilden dat de politie de illegale chauffeurs zou arresteren en beboeten.

Voor nu zei Wuttisak dat hij de kwestie naar de gemeenteraad zou brengen, waar hij alle relevante instanties zou bijeenroepen om een ​​optimale oplossing te bespreken. De stad heeft, zoals Wuttisak opmerkte, onlangs een campagne gehouden om Bolt-chauffeurs te controleren, waarbij werd vastgesteld dat bijna alle aangehouden personen niet over de juiste vergunning beschikten.

Klik of tik hier voor meer informatie over die campagne.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.