UPDATE: Schoten afgevuurd op twee gewonde slachtoffers nabij Walking Street blijken eigen schoten te zijn nadat verdachte zich overgeeft

Pattaya —

  De vermeende schutter in de buurt van Pattaya Walking Street gaf zich snel over aan de politie nadat hij vanmorgen twee mannen had verwond. De verdachte beweerde echter dat de slachtoffers eigenlijk 'zijn vrienden' waren, en hij had echt medelijden met het feit dat hij ze neerschoot bij wat hij een ongeluk noemde.

Ons vorige verhaal:

Twee mannen werden neergeschoten en raakten gewond nadat een ruzie in Pattaya uitmondde in een gewelddadige vechtpartij.

Nu voor onze update: 

De flagrante schietpartij vond plaats op Second Road voor een hotel en een Indiaas restaurant, wat veel toeristen schokte die vanmorgen om 3:46 uur in de buurt rondwandelden, op 1 december. Later op de ochtend heeft de verdachte, de 25-jarige meneer Wirat Kechit, zichzelf aangegeven op het politiebureau van Pattaya op Soi Nine.

Wirat gaf zijn .32 mm-pistool af aan de politie en bekende naar verluidt dat hij de man was die een pistool afvuurde in de buurt van Walking Street. Maar terwijl hij snikte, beweerde Wirat tegen de politie dat beide mannen die werden neergeschoten eigenlijk zijn "goede vrienden" waren die hij volgde om hun rivalen te confronteren.

De verdachte beweerde dat hij zijn pistool doelloos op zijn tegenstanders had afgevuurd nadat hij had gezien dat een van zijn vrienden met een lang mes op het hoofd werd geslagen. "Ik probeerde mijn vijanden alleen maar bang te maken door op de grond te schieten, maar ik keek niet goed omdat ze op me af stormden", zei Wirat.

De verdachte gaf toen toe dat hij was weggelopen en zijn vrienden had achtergelaten. Uit schuldgevoel voor zijn gewonde vrienden besloot hij zich over te geven aan de politie.

De politie van Pattaya zou juridische stappen ondernemen tegen de verdachte en zijn nog voortvluchtige rivalen. Of de slachtoffers wisten dat ze eigen vuurschoten hadden gekregen, werd niet vermeld.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.