Een passagier gedood, 9 gewond toen de haak van een kraan in een minibus in Chonburi botst

FOTO: Khaosod

Ban Bueng, Chonburi —

  Een vrouw kwam om het leven en negen andere passagiers raakten gewond toen een bungelende slingerhaak van een mobiele kraan op woensdag 30 november een minibus raakte en kantelde in het Ban Bueng-district.

De aanrijding vond rond 8 uur plaats op de Chonburi-Ban Bueng Road in het subdistrict Nong Samsark, volgens reddingswerkers die op het ongeval reageerden.

De minibus werd gekanteld gevonden bij een geparkeerde kraanwagen bij de ingang van Soi Pathomphorn. Reddingswerkers ontdekten achter in een bus een kraanhaak op de weg.

Een vrouw lag met meerdere ernstige verwondingen in het wrak van een minibus. Ondanks een poging haar te reanimeren, kon de vrouw het niet overleven. Haar naam werd later onthuld als mevrouw Pannipa Phuanghom, een 32-jarige inwoner van Prachuap Khiri Khan.

De chauffeur van de minibus, alleen geïdentificeerd als Somboon, vertelde de politie dat hij 10 passagiers vervoerde van Bangkok naar de provincie Trat. Op de plaats van het ongeval was de kraan plotseling uit een zijstraat tevoorschijn gekomen, met zijn haak ver voor zich uit hangend.

Een monnik die een van de passagiers van Somboon was, schreeuwde een waarschuwing, maar het was te laat. De haak botste vervolgens tegen het dak van de minibus. Behalve het overleden slachtoffer raakten volgens reddingswerkers negen andere passagiers gewond.

De kraanmachinist, alleen geïdentificeerd als Thongchai, zei dat hij op weg was naar de hoofdweg om terug te keren naar het bedrijfsterrein in het district Bang Saen.

Juridische agenten van Chonburi onderzochten camerabeelden van de weg om juridische stappen te ondernemen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.