Thaise medische autoriteiten inspecteren marihuanawinkels aan Khaosan Road in Bangkok

nationaal —

  Medische autoriteiten van de Thaise afdeling Traditionele Aanvullende Geneeskunde inspecteerden marihuanawinkels aan Khaosan Road in Bangkok met de hulp van Thaise wetshandhavers om te zoeken naar winkels zonder vergunning en ervoor te zorgen dat alle winkels voldoen aan de huidige regels en voorschriften.

De inspectie, die plaatsvond op de avond van dinsdag 29 november, was gericht op het screenen van cannabiswinkels die snel uit de grond schoten op Khaosan Road, een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Bangkok.

Dr. Thongchai Lertvilairattanapong, directeur-generaal van de Thaise Traditionele Complementaire Geneeskunde en leider van de inspectie, vertelde Thaise media dat hij 4-5 cannabiswinkels had ontdekt met borden die mensen overhaalden om cannabis te roken voor recreatieve doeleinden.

Elke geïnspecteerde winkel had een vergunning om cannabis te verkopen, maar één had een vergunning geregistreerd in Lopburi in plaats van in Bangkok, wat volgens Dr. Thongchai illegaal was.

Er werd ook ontdekt dat sommige winkels een speciale rookruimte hadden gebouwd voor het roken van cannabis, wat volgens Dr. Thongchai een "grijs gebied" was, aangezien cannabis alleen bedoeld was voor medische doeleinden. Desondanks gaf de directeur-generaal toe dat de politie winkels met rookruimtes niet kan straffen. De huidige regels verbieden roken in alle winkels, maar slimme ondernemers hebben nu aparte rookruimtes gebouwd die geen deel uitmaken van de winkel, waaronder het enorme Plantopia-complex.

Dr. Thongchai waarschuwde winkels ook dat het laten zitten van dokters, mensen met een medische vergunning of medisch personeel in een rookwinkel om recreatief roken toe te staan ​​en geen recepten of medische hulp te geven, ook "de regels omzeilt" en niet de bedoeling was om een ​​uitzondering te maken. voor het laten roken in zalen met medisch personeel.

Dr. Thongchai heeft echter toegegeven dat het volledig verbieden van het roken van cannabis geen optie is, maar hij wil ervoor zorgen dat het alleen om medische redenen wordt gebruikt.

Gisteren, de Cannabis Vereniging voor het Volk drong er bij wetgevers op aan om cannabis voor recreatieve doeleinden te legaliseren, en verklaarde dat het verbieden van rookruimtes en rookcafés er alleen maar voor zal zorgen dat toeristen op straat en in hotels gaan roken, waardoor anderen worden lastiggevallen.

Dr. Thongchai waarschuwde winkeliers dat als ze zouden proberen de regels te omzeilen om cannabis voor recreatie te verkopen, de regels nog verder zouden worden aangescherpt. Enkele suggesties voor strengere regels van Dr. Thongchai die zeker niet populair zouden zijn, waren het volgen van alle klanten die cannabis kopen, zodat de autoriteiten hun medische voorschriften kunnen herzien, of een Thaise nationale identiteitskaart vereisen om cannabis te kopen, wat in wezen toeristen zou buitensluiten en de verkoop aan buitenlanders ondergronds als bezit legaal is en zou blijven, volgens Thongchai.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.