Vermeende Chinese maffiabaas geeft zich over aan de politie van Bangkok, ontkent alle beschuldigingen

FOTO: Bangkok Post

nationaal —

Een vermeende Chinese maffiabaas genaamd "Tuhao" gaf zichzelf op woensdag 23 november aan bij de politie van Bangkok, nadat hij werd beschuldigd van samenzwering in de illegale drugshandel en het exploiteren van een illegale nachtclub.

De echte identiteit van de verdachte werd door de politie onthuld als Chaiyanat Kornchayanant, die enkele jaren geleden een genaturaliseerde Thai werd, maar oorspronkelijk Chinees is. Hij meldde zich bij plaatsvervangend landelijke politiechef Pol. Generaal Surachate "Big Joke" Hakparn bij de Royal Thai Police Sports Club in Bangkok gisteren nadat de strafrechtbank van Bangkok Zuid een arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd wegens vermeende samenzwering in de illegale drugshandel en het bezit van een psychotrope stof met de bedoeling deze te verkopen.

Op woensdagochtend doorzochten politieagenten twee locaties die verdacht werden van Chaiyanat's schuilplaatsen en vonden alleen zijn Thaise vrouw die een politiekolonel bleek te zijn. De vrouw werkte mee en haalde Chaiyanat over om zich op dezelfde dag over te geven aan Big Joke.

Big Joke bevestigde dat de vrouw van Chaiyanat een politiekolonel was die verbonden was aan de onderafdeling buitenlandse zaken en een nicht van een voormalig hoofd van de nationale politie en vice-premier. Haar naam werd door Big Joke ingehouden voor de pers in afwachting van een onderzoek.

Chaiyanat, of Tuhao, huurde naar verluidt het gebouw waarin een beruchte Chinese nachtclub was gehuisvest, Jinling, waar de politie vorige maand Chinese toeristen aantrof die illegale drugs naar binnen brachten. Hij ontkende echter alle beschuldigingen, weigerde interviews en zei dat hij zijn verdediging had gereserveerd voor de rechtbank.

De politie van Bangkok zou de goedkeuring van het Strafhof van Bangkok Zuid vragen om de verdachte vast te houden en zich te verzetten tegen borgtocht. Big Joke verklaarde dat hij drie weken nodig had om de complexe zaak goed te onderzoeken.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.