Dagelijkse rechtstreekse vluchten van Rusland naar U-Tapao airport bij Pattaya beginnen dit weekend, burgemeester van Pattaya verwelkomt meer Russische toeristen

Pattaya, Thailand –

Voor het eerst sinds vóór de Covid-19-pandemie worden de vluchten rechtstreeks van Moskou naar de luchthaven U-Tapao bij Pattaya hervat op zaterdag 26 november.

Volgens de burgemeester van Pattaya, Poramese Ngampiches, wordt dit door de autoriteiten toegejuicht en zou het aantal Russische toeristen ter plaatse aanzienlijk moeten toenemen. De herlancering van lokale rechtstreekse vluchten vanuit Rusland wordt aangevoerd door vlucht ZF2847 die dit weekend aankomt op U-Tapao.

Volgens de autoriteiten daar hebben Russische toeristen het overgenomen als de nummer één toerist in Phuket, gedreven door directe dagelijkse vluchten. Pattaya heeft de afgelopen weken veel meer Russische bezoekers gezien, maar Indiase toeristen blijven lokaal nummer één.

Volgens Poramese zou dit de lokale economie en bedrijven moeten helpen om meer toeristen rechtstreeks vanuit Rusland naar Pattaya te brengen.

The Pattaya News merkt echter op dat sommige critici online hebben beweerd dat veel van degenen die uit Rusland komen geen toeristen zijn, maar eerder jonge Russen met krappe budgetten die proberen de dienstplicht te ontlopen in de aanhoudende invasie van Oekraïne.

Thailand is officieel neutraal wat betreft de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en heeft, in tegenstelling tot veel andere landen, het reizen van Russische staatsburgers niet beperkt.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/