De politie van Pattaya treedt hard op tegen vermeende transgender sekswerkers

Pattaya —

De politie van Pattaya inspecteerde afgelopen nacht, 22 november, Beach Road en nam tientallen vermoedelijke transgender-sekswerkers mee naar het politiebureau voor identiteitsregistratie om mogelijke misdaden tijdens het toeristische hoogseizoen te voorkomen.

De intense zuivering van de prostitutie werd gisteravond uitgevoerd door een gecombineerd team van de politie van Pattaya en de toeristenpolitie op Beach Road na klachten van anonieme bezorgde burgers. Dit komt ook vooruit op het langverwachte Pattaya International Fireworks Festival dit weekend, dat naar verwachting meer dan 100,000 bezoekers zal trekken.

Volgens de leider van de operatie Pol. Luitenant-kolonel Pitchaya Khiaoplueng, veel personen waarvan hij vermoedde dat het illegale sekswerkers waren, verlieten de weg en deden zich voor als strandgangers die over het strand slenterden onmiddellijk nadat ze politieagenten hadden gezien.

Desalniettemin werden 36 vermeende sekswerkers gearresteerd en naar het politiebureau van Pattaya gebracht om hun identiteit te laten vastleggen. De reden voor deze maatregel was waarschijnlijk dat de politie van Pattaya oorlog voerde tegen een uitbarsting van kleine misdrijven naar verluidt gepleegd door transgenderverdachten tegen toeristen.

Pitchaya benadrukte tegen de verdachten dat ze niet op het strand konden rondhangen en seksuele diensten konden aanbieden aan voorbijgangers, omdat dit in strijd was met de Thaise prostitutiewet en het toeristische imago van Pattaya schaadde.

Alle verdachten werden vrijgelaten en de politie van Pattaya beloofde elke dag door te gaan met het hardhandig optreden tegen prostitutie.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.