Chinese man gearresteerd voor het stelen van banen van Thais door een kapsalon in Pattaya te runnen

Pattaya —

Politieregio Twee en de immigratiepolitie arresteerden een 34-jarige Chinese man en vijf buitenlandse werknemers voor het runnen van een illegale kapperszaak in Pattaya.

De winkel, creatief "Kapsalon" genoemd, bevond zich in het volle zicht op Pattaya Second Road in Banglamung, Chonburi. Politieagenten onder leiding van Pol. Generaal-majoor Teerachai Chamnanmor viel de winkel gisteren, 21 november, binnen nadat hij een tip had gekregen van anonieme bezorgde burgers dat de winkel werd gerund door een Chinese staatsburger zonder werkvergunning.

Volgens de Thai Foreign Business Act waren kappers en andere schoonheidsbehandelingen een van de beroepen die strikt voorbehouden waren aan Thaise staatsburgers, aldus Pol. Generaal-majoor Teerachai.

Het uithangbord van de kapperszaak was in het Chinees geschreven. De agenten stapten de winkel binnen en troffen een Chinese kapper en twee Chinese collega's aan die een klant bedienden. In de winkel werden ook twee Birmese arbeiders gevonden.

De eigenaar van de kapsalon, de heer Wang Xuping, een 34-jarige Chinese staatsburger, kwam opdagen en gaf tegenover de agenten toe dat hij de eigenaar van de winkel was. Hij beweerde dat hij de plek een jaar had gerund en geen idee had dat het in strijd was met de wet. Hij beweerde ook dat hij geen idee had dat hij werkvergunningen moest hebben voor zijn personeel.

De agenten vertelden de man dat het voor buitenlanders verboden was een schoonheidssalon te runnen, omdat het voor Thaise mensen moeilijker werd om in hun levensonderhoud te voorzien. Uiteindelijk werd Xuping aangeklaagd voor het in dienst hebben van buitenlanders zonder vergunning, terwijl zijn vijf werknemers werden aangeklaagd voor het werken als buitenlander zonder vergunning.

Ze werden allemaal naar het politiebureau van Pattaya gebracht voor juridische stappen.

De politie van Regio 2 heeft beloofd hard op te treden tegen buitenlanders die illegaal in Pattaya werken.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.