De leider van Hongkong, John Lee, test positief op Covid-19 na de APEC-top in Bangkok

Wereld-

Leider en Chief Executive van Hongkong John Lee, 64, testte positief op Covid-19 bij aankomst op de luchthaven van Hongkong, waar hij terugkeerde van de APEC-top in Bangkok.

John Lee had directe interactie met veel wereldleiders, waaronder het zitten naast de Chinese president Xi Jinpeng en interactie met de Thaise premier Prayut Chan-O-Cha.

Volgens een verklaring van de regering van Hongkong zal de heer Lee geïsoleerd en in quarantaine worden geplaatst volgens het beleid van de regering van Hongkong en zal hij vanuit huis werken en indien nodig videoconferenties bijwonen.

Hong Kong heeft nog steeds vrij strikte Covid-protocollen, hoewel niet zo streng als het nabijgelegen vasteland van China. Alle reizigers moeten bij aankomst op de luchthaven van Hong Kong nog steeds een PCR-test ondergaan en gedurende enkele dagen verschillende voorschriften volgen voordat ze volledige bewegingsvrijheid krijgen.

De heer Lee had negatief getest op Covid tijdens het uitvoeren van dagelijkse sneltesten in Bangkok op de APEC-conferentie, of Asian Pacific Economic Cooperation, en was naar verluidt asymptomatisch.

De meeste wereldleiders hebben niet onmiddellijk verklaringen afgelegd over hun covid-testresultaten of als ze van plan waren om in quarantaine te gaan of zichzelf te isoleren na de aankondiging uit Hong Kong. Veel ogen zijn specifiek gericht op Xi Jinpeng, wiens strikte Covid-beperkingen en isolatieregels voor contacten nog steeds de meest restrictieve ter wereld zijn.

De Thaise premier Prayut Chan-O-Cha verklaarde dat hij negatief heeft getest op Covid, maar uit voorzorg een dag thuis zal rusten

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/