De Thaise politie laat 25 Stop-APEC-demonstranten vrij, een van hen moet een operatie ondergaan

FOTO: Khaosod

nationaal —

De Thaise politie heeft 25 Stop-APEC-demonstranten vrijgelaten na gewelddadige botsingen op de Din Sor Road in Bangkok tijdens het weekend. Een van hen moest een operatie ondergaan nadat hij naar verluidt in het oog was geschoten.

De demonstranten werden gearresteerd nadat ze probeerden te marcheren naar het Queen Sirikit National Convention Centre waar de APEC-top 2022 plaatsvond op vrijdag en zaterdag 18 en 19 november.

In totaal zijn vandaag 25 november rond middernacht 20 demonstranten gearresteerd en op borgtocht vrijgelaten onder voorwaarden. De voorwaarden waren dat de demonstranten tijdens hun borgtocht geen politieke bijeenkomst konden bijwonen en anderen niet konden uitnodigen om samen te komen om de natie schade te berokkenen.

FOTO: Khaosod

Een demonstrant onderging een oogoperatie in het politieziekenhuis nadat hij naar verluidt in zijn oog was geschoten. Rapporten zeiden dat hij waarschijnlijk aan één oog het zicht zou verliezen.

Mevrouw Patsaravalee "Mind" Tanakitvibulpon, een van de leiders van de Stop-APEC Ratsadon-groep, verklaarde dat het een succes was dat alle gearresteerde demonstranten werden vrijgelaten. Ze zwoer dat ze juridische stappen zou ondernemen tegen hoge en lage officieren die betrokken waren bij de confrontatie en verwondingen van de demonstranten, eraan toevoegend dat het harde optreden volgens haar onwettig en in strijd was met internationale normen.

FOTO: Khaosod

De demonstranten werden beschuldigd van het overtreden van Sectie 215 van het Wetboek van Strafrecht, dat samenscholingen van meer dan 10 personen verbiedt met de bedoeling geweld te plegen of de vrede te verstoren, naast vele andere misdrijven.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.