Antiregeringsgroep Ratsadon kondigt aan te marcheren naar APEC-toplocatie in Bangkok, ondanks protestverboden

FOTO: Khaosod

nationaal —

De door jongeren geleide antiregeringsgroep, Ratsadon, kondigde woensdag aan dat ze op de ochtend van 18 november van het stadhuis van Bangkok naar de APEC-top zullen marcheren om te protesteren tegen de bijeenkomst.

De groep die momenteel kampeert in Lan Khon Muang voor het stadhuis van Bangkok zei gisteren, 17 november, dat de regering niet geschikt was om de 29e Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC)-top te organiseren, aldus Thaise media.

Somboon Khamhaeng, een van de leidende leden van Ratsadon, zei dat premier-generaal Prayut Chan-o-cha de top probeerde te gebruiken als een podium om zichzelf te vergoelijken, wat de reden was dat hij zo lang aan de macht probeerde te blijven.

De bijeenkomst van 21 APEC-leden zou een langdurige impact hebben op Thaise burgers, vervolgde Somboon, daarbij verwijzend naar zijn bezorgdheid dat het Thaise Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu rijke mensen zou toestaan ​​om te profiteren van 1.3 miljoen mangrovebossen in ruil voor hun samenwerking met de Carbon Loan-regeling.

De groep stond erop dat ze 8 kilometer zouden marcheren van het stadhuis van Bangkok naar het Queen Sirikit National Convention Centre waar de APEC-top werd gehouden om de wereldleiders te informeren over hun eisen.

Eisen waren onder meer het onmiddellijk aftreden van premier Prayut Chan-O-Cha.

Ondertussen heeft de Thaise wetshandhaving protestverboden uitgevaardigd op meerdere locaties in Bangkok, waaronder het APEC-congrescentrum, en heeft het de demonstranten voortdurend gewaarschuwd dat elke poging om het congrescentrum te benaderen niet zal worden getolereerd onder de wet op de openbare vergadering.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Inschrijven
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.