Cambodjaanse premier Hun Sen zal de APEC-top in Bangkok niet bijwonen nadat hij positief testte op Covid-19

FOTO: Matichon Online

nationaal —

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Cambodjaanse premier Hun Sen de APEC-top in Bangkok niet zal bijwonen nadat hij positief had getest op Covid-19.

De Cambodjaanse premier wordt verzorgd in een ziekenhuis in Indonesië waar hij naar de G20-top ging, zei Nuttaphan Noppakhun, plaatsvervangend woordvoerder van het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voordat hij zich bewust was van zijn infectie met Covid-19, had Hun Sen veel wereldleiders ontvangen, waaronder de Amerikaanse president Joe Biden en de Thaise premier Prayut Chan O'Cha op een top in Phnom Penh. Het Witte Huis zei dat Biden dinsdag negatief testte en niet in nauw contact kwam met Hun Sen. Prayut zei ook dat hij negatief was en APEC als normaal zou organiseren.

De woordvoerder van het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het jammer is dat de Cambodjaanse premier de APEC-top op 18 en 19 november niet persoonlijk kan bijwonen. De Cambodjaanse premier zal echter nog steeds zijn vertegenwoordigers sturen om hem op de vergadering te vertegenwoordigen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.