Voorstel om de sluitingstijden van uitgaansgelegenheden te verlengen tot 4 uur verplaatst naar eind november ter overweging van het Thaise kabinet

nationaal —

Een voorstel om de wettelijke sluitingsuren voor uitgaansgelegenheden in toeristische gebieden te verlengen van 2 uur 's ochtends tot 4 uur 's ochtends is opnieuw in behandeling genomen door het kabinet, aangezien meer gebieden om verlenging hebben verzocht, aldus minister van Toerisme en Sport Pipat Ratchakitprakarn.

De minister zei dat het voorstel, dat oorspronkelijk morgen, 15 november, door het kabinet zou worden overwogen, is uitgesteld tot 29 november omdat meer gebieden, zoals de provincies Songkhla en Kanchanaburi, ook de wettelijke verlenging van de sluitingsuren willen.

De acht oorspronkelijke pilotgebieden zijn Phuket, Krabi, Phang Nga, Samui, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai en Bangkok. Minister Pipat verklaarde dat hij later ook moet nadenken over de gebieden die om de verlenging hebben verzocht, dus het voorstel zal pas ten minste op 29 november in de beraadslaging van het kabinet komen.

“Veel gebieden voldoen aan de criteria om open te blijven tot 4 uur. Ik denk dat deze gebieden ook willen dat hun wettelijke sluitingsuren worden verlengd”, zegt Pipat, “Maar het ministerie en het kabinet hebben meer tijd nodig om te studeren, zodat we geen gebied achter zullen laten.”

De herschikking is niet ingegeven door kritiek van netizens, noch door een protest van de dronken rij-slachtoffers, bevestigt de minister. Hij voegde eraan toe dat door de wettelijke sluitingstijd van de uitgaansgelegenheden met slechts 3-4 uur te verlengen, de economie in de gebieden met meer dan 30-40% zal verbeteren.

TPN-media merkt op dat, gezien de vertraging bij het overwegen van verlengingen, dit van invloed kan zijn op het kijken naar het WK voor late games, al in gevaar vanwege geschillen over uitzendrechten tussen relevante bureaus, zoals u HIER kunt zien.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.