Thais ministerie van Toerisme en Sport smeekt FIFA om prijs WK-rechten te verlagen, wil lenen van sportfonds

FOTO: Reuters

nationaal —

Het Thaise ministerie van Toerisme en Sport worstelt om de resterende een miljard baht te bemachtigen om de uitzendrechten te kopen voor het FIFA Wereldkampioenschap dat van 20 november tot 18 december van start gaat in Qatar, of minder dan een week vanaf vandaag (14 november). ).

De National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) keurde slechts 600 miljoen baht goed voor het ministerie om de aankoop van uitzendrechten voor de WK-wedstrijden te financieren, terwijl de FIFA de prijs heeft vastgesteld op 1.6 miljard baht.

Vervolgens had het ministerie onder voorzitterschap van minister Pipat Ratchakitprakarn weinig opties, en volgens recente rapporten onderhandelt de Autoriteit voor Toerisme en Sport van Thailand (SAT) met de FIFA om het prijskaartje op zijn uitzendrechten voor het WK 2022 te laten vallen. wedstrijden.

De FIFA heeft in de tussentijd nog niet officieel op het verzoek gereageerd, hoewel het naar verluidt onofficieel is afgewezen.

Daarnaast zei een goed geïnformeerde bron van de regering dat minister Pipat een idee heeft om het kabinet voor te stellen 600 miljoen baht te lenen van het Sports Development Fund om de aankoop te ondersteunen. Het fonds is bevoegd om uitzendrechten te kopen voor sportevenementen waaraan Thaise atleten deelnemen, aldus Pipat.

Echter, vice-premier generaal Prawit Wongsuwan, die toezicht houdt op het Sportontwikkelingsfonds, was het naar verluidt niet eens met het idee, dus het is nog steeds onduidelijk of minister Pipat dit idee nog zal aankaarten tijdens de kabinetsvergadering op 15 november.

Er wordt ook gemeld dat drie particuliere bedrijven 400 miljoen baht hebben verstrekt aan het ministerie van Toerisme en Sport om de uitzendrechten te kopen, maar de Thaise regering nog steeds tekort zouden laten.

Op het moment van de pers vonden er achter de schermen ontmoetingen plaats tussen alle relevante partijen, met als deadline zondag 20 november, om de rechten veilig te stellen. Als de rechten niet worden veiliggesteld, loopt Thailand als enige land in Zuidoost-Azië het WK op gratis televisie mis.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.