Thailand geprezen door de WHO omdat het kampioen is in het omgaan met de Covid-19-pandemie

FOTO: Matichon Online

nationaal —

Thailand is erkend als wereldleider in het omgaan met de COVID-19-pandemie door Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesu, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Dr. Tedros zei onlangs in zijn brief aan de Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, dat hij Anutin bedankt voor het "kampioen worden van de Universal Health and Preparedness Review (UHPR)".

Bovendien liet Dr. Tedros Anutin weten dat Thailand een belangrijke rol heeft gespeeld als een van de eerste landen wereldwijd en het allereerste land in de Zuidoost-Aziatische regio om het UHPR-initiatief voor noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid en de aanpak van de COVID-19-crisis te testen. .

De WHO-chef noemde veel van de kritieke activa van Thailand die de bevolking en bewoners grotendeels hebben geholpen en beschermd tijdens de COVID-19-pandemie. Deze troeven omvatten het bevorderen van sterke multisectorale coördinatie, het hebben van een effectief systeem voor openbare gezondheidszorg en ziektekostenverzekering met toegewijd personeel en innovatieve benaderingen om de gezondheid te verbeteren.

dr. Tedros erkende Thailand ook als een richtlijnmodel voor WHO-leden om zich voor te bereiden op opkomende ziekten.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.