Topartsen en regeringsoppositiepartijen vragen Thaise rechtbank om cannabisgebruik anders dan voor strikte medische doeleinden te verbieden

FOTO: Bangkokbiznews

nationaal —

Een groep artsen en politieke oppositiepartijen heeft een verzoekschrift ingediend bij de Thaise administratieve rechtbank om het gebruik van marihuana voor andere dan strikt medische doeleinden te verbieden, daarbij verwijzend naar het gebrek aan regels om de veiligheid van mensen, vooral kinderen, te beschermen.

Smith Srison, een lid van de Medische Raad van Thailand, en de oppositiepartij Pheu Thai Party, Move Forward Party en Seri Ruam Thai Party hebben gezamenlijk een verzoekschrift ingediend bij de administratieve rechtbank, waarin zij de richtlijn van het ministerie van Volksgezondheid, die marihuana uit de de type vijf verdovende lijst, uitgegeven op 8 februari 2022.

De tegenpartijen beschuldigden het Ministerie van Volksgezondheid, voorgezeten door Anutin Charnvirakul, leider van de Bhumjai Thai Party, en de Narcotics Control Board van het decriminaliseren van het gebruik van marihuana zonder enige regelgeving om mensen te beschermen, wat in strijd is met het regeringsbeleid dat belooft om:

"Los drugsproblemen op met strikte handhaving van de wet en elimineer drugsproductielocaties en drugsnetwerken ..."

Smith, die lid is van de Medische Raad, zei dat hij niet van plan is te protesteren tegen het gebruik van marihuana, maar dat het alleen voor medische doeleinden mag zijn. Hij voegde eraan toe dat marihuana voor medisch gebruik nog steeds legaal kan zijn zonder de richtlijn van het ministerie van Volksgezondheid.

Smith verklaarde dat de regering regelgeving had moeten hebben die het gebruik van marihuana onder jongeren volledig zou verbieden voordat ze het legaliseerden, want als dat niet het geval was, zou het een langdurig probleem kunnen veroorzaken.

De oppositiepartij Move Forward zei dat de huidige regelgeving kinderen en jongeren niet echt kan verbieden om marihuana voor recreatieve doeleinden te gebruiken, en dat de regelgeving niet concreet kan worden afgedwongen.

The Move Forward concludeerde dat ze willen dat marihuana strikt wordt gebruikt voor medische doeleinden, zoals het in de eerste plaats had moeten zijn.

De Cannabis en henneprekening zal naar verwachting binnenkort in parlementaire beraadslaging komen; de coalitiepartners Democrat Party en Bhuamjai Thai Party zijn echter al bezig met de goedkeuring van de wet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.