Golf: "Queen" Pannarai regeert troon op 9e TWT-SAT Open in Pattaya

Pattaya-

Onverwachte Pannarai Meesom-us presteerde beter dan EPSON Tour-speler Pavarisa Yoktuan en pakte donderdag haar eerste carrièretitel na een overwinning in de SAT-TWT Open "Road to World Ranking" van 2.5 miljoen baht op de Pattaya Country Club op donderdag.

De 19-jarige startte de tee-off hole vier schoten achter co-overnight leiders Pavarisa Yuktuan en Jaravee Boonchant, beiden actief op de EPSON Tour, en ging door 15 holes met zes birdies zonder bogey. En hoewel ze haar eerste fout beging op de 16e, herstelde ze zich en schoot haar zevende birdie van de dag op de laatste hole voor een ronde van 66, wat haar naar de titel op zes onder par-210 bracht.

"Ik was overweldigd om eindelijk een eigen titel te hebben. In feite voelde ik me in het begin niet zelfverzekerd, maar ik probeerde te kalmeren en mijn ijzer en putter beter onder controle te houden”, zei het 18-jarige meisje uit Chonburi, dat in haar carrière de grootste cheque van 367,500 baht verdiende, twee jaar lang. na professioneel te zijn geworden.

Vorig jaar kwam Pannarai, of 'Queen' zoals genoemd door haar familie, dicht bij het winnen van een titel in de Thailand Mixed als laatste in Cha-Am, maar verloor een zenuwslopende play-off van mede-tiener Ramil Saelim.

“Na dat verlies wist ik dat ik een toernooi kon winnen. Maar om eerlijk te zijn, er was een behoorlijk zenuwslopend moment op de 16e omdat ik zo nerveus was. Ik durfde niet naar het scorebord te kijken, en ik probeerde me daar gewoon sterk te houden,” zei Pannarai die deze week Ekkarak Pimpiset, een caddie van de Thaise levende legende Prayad Makrsaeng, de tas voor haar liet dragen.

"Ik moet hem bedanken dat hij me altijd koel hield als ik gespannen was. Ook mijn ouders wil ik bedanken voor hun steun. Ik draag deze titel aan hen op', voegde de tiener toe, wiens volgende plan is om later deze maand deel te nemen aan de Taiwanese LPGA Q-School.

Pavarisa wisselde drie birdies met drie bogeys bij de eerste negen. Ze kwam opnieuw in de strijd met nog een birdie op de 10e hole, maar een dubbel bogey op de volgende hole duwde haar twee slagen terug. Nog twee birdies zagen haar dichterbij komen met een 71 en een totaal van vijf onder par-211. Ze moest genoegen nemen met de enige tweede plaats en het prijzengeld van 223,440 Baht. Ze won ook de Sportsmanship Award, gestemd door medespelers.

Leider van de eerste ronde Kusuma Meechai volgde na 72 een schot achterop 212, terwijl Jaravee en Mind Muangkhumsakul op de vierde plaats eindigden, elk met een 213.

De titel voor beste amateur ging naar Alisa Inprasit, die op 16 als 223e aftekende.

De negende SAT-TWT Open wordt georganiseerd door Thailand Women's Professional Golf Association (Thai WPGA). Het beschikt over een driedaags strokeplay-formaat. Na 36 holes gaan de top 60 en de gelijken door naar de laatste ronde waar ze zullen strijden om het prijzengeld van 367,500 Baht voor de winnaar.

De SAT-TWT Open Road to World Ranking wordt gesponsord door de Sports Authority of Thailand, National Sports Development Fund, Siam Commercial Bank, P Overseas Steal (Public Company Limited), TDC Steel Group Co., Ltd. en Pattaya Country Club. Fans kunnen op de hoogte blijven van nieuwsupdates op ThaiWPGA Facebook Fanpage of op www.thaiwpga.com.

----------

De Thai Women's Professional Golf Association is opgericht met als doel de Thaise golfactiviteiten voor vrouwen te ondersteunen en te promoten. De vereniging streeft ernaar om in de nabije toekomst een lokale tour met wereldranglijsten te organiseren die de weg vrijmaakt voor Thaise golfers naar de internationale arena. Bovendien kunnen Thaise vrouwengolfers de tour gebruiken om hun vaardigheden te ontwikkelen om aan de universele standaard te voldoen. Bovendien kunnen spelers met een gemiddeld vaardigheidsniveau ervaring opdoen met Challenger-tours die kunnen helpen bij het produceren van nieuwe generatie spelers en tegelijkertijd de ontwikkeling van golfpersoneel en een systematische golforganisatie ter plaatse.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/