Golf: Kusuma grijpt voorsprong ondanks onbekendheid bij Pattaya Country Club

Drievoudig professionele tourwinnaar Kusuma Meechai pakte een slag voorsprong op EPSON Tour-rookie Jaravee Boonchant en Mind Muangkhumsakul na de openingsronde van de 2.5 miljoen baht SAT-TWT Open Road to World Ranking op de Pattaya Country Club in Chonburi op dinsdag.

De 27-jarige uit Prachinburi benadrukte haar ronde met een adelaar op de par 5 hole nr. 3, vier birdies tegen een eenzame bogey op de 12e om haar campagne te lanceren in de negende TWT-Open met een 67 op de par 72 6,542- tuin landschap.

“De cursus is deze week behoorlijk uitdagend. De green is behoorlijk zwaar en de wind is behoorlijk sterk", zei Kusuma wiens beste poging op de TWT in augustus op de tweede plaats eindigde op het 6e circuit van de Panorama Golf en Country Club in Nakhon Ratchasim.

“Ik ben best tevreden met de manier waarop ik op de derde hole speelde. Ik raakte 156 meter van de pin, en hoewel ik de green niet raakte in mijn volgende schot, greep ik naar een adelaar”, voegde Kusuma toe, die nog geen kroon heeft gevierd sinds hij won op het Thaise LPGA-evenement in 2019.

“Ik heb geen hoge verwachtingen deze week, om eerlijk te zijn. Ik heb nog nooit op deze baan gespeeld en het is best lastig, vooral op de green. Ik moet voorzichtig zijn”, zei Kusuma, een eenmalige winnaar van het China LPGA-evenement in Wuhan in 2013.

De drieëntwintigjarige Jaravee, die vorige maand het EPSON Tour Championship aan het einde van het seizoen won in Florida, herstelde zich van een trage start en schoot zes birdies, vijf na de bocht, tegen twee bogeys voor een 68.

"Ik raakte niet veel op de greens, maar ik slaagde erin om een ​​aantal goede slagen op en neer te schieten en maakte verschillende birdies bij de achterste negen", zei Jaravee, die dit toernooi gebruikt om haar spel vorm te geven voor de LPGA-kwalificatie. evenement in de VS.

“Het parcours is vrij lang met veel wind. Er zijn veel hellingen op de greens die behoorlijk lastig zijn. Mijn plan is om mezelf zoveel mogelijk kansen te geven en voor birdies te gaan', zei de veelbelovende Thai, eraan toevoegend dat haar ervaring met de EPSON Tour haar spel ten goede is gekomen.

“Ik heb geleerd om geduldig te zijn tijdens de cursus. Zelfs ik begon met een bogey, ik probeerde te kalmeren en vocht me terug", zei Jaravee. Haar ronde van 68 werd ook behaald door Mind, die zes birdies en twee bogeys had.

Een schot achter op 69 waren Nemittra Juntanaket en Phannarai Meesom-us.

Patcharajutar Kongkraphan, die dit seizoen vijf binnenlandse titels heeft gedicteerd, opende met een 70, drie schoten achter de leiding.

De negende SAT-TWT Open wordt georganiseerd door Thailand Women's Professional Golf Association (Thai WPGA). Het zal worden voltooid in een driedaags strokeplay-formaat. Na 36 holes gaan de top 60 en de gelijken door naar de laatste ronde waar ze zullen strijden om het prijzengeld van 367,500 Baht voor de winnaar.

De SAT-TWT Open Road to World Ranking wordt gesponsord door de Sports Authority of Thailand, National Sports Development Fund, Siam Commercial Bank, P Overseas Steal (Public Company Limited), TDC Steel Group Co., Ltd. en Pattaya Country Club. Fans kunnen op de hoogte blijven van nieuwsupdates op ThaiWPGA Facebook Fanpage of op www.thaiwpga.com. Live verslaggeving is te volgen op de ThaiWPGA Facebook Fanpage op donderdag 10 november vanaf 8 uur.

----------

De Thai Women's Professional Golf Association is opgericht met als doel de Thaise golfactiviteiten voor vrouwen te ondersteunen en te promoten. De vereniging streeft ernaar om in de nabije toekomst een lokale tour met wereldranglijsten te organiseren die de weg vrijmaakt voor Thaise golfers naar de internationale arena. Bovendien kunnen Thaise vrouwengolfers de tour gebruiken om hun vaardigheden te ontwikkelen om aan de universele standaard te voldoen. Bovendien kunnen spelers met een gemiddeld vaardigheidsniveau ervaring opdoen met Challenger-tours die kunnen helpen bij het produceren van nieuwe generatie spelers en tegelijkertijd de ontwikkeling van golfpersoneel en een systematische golforganisatie ter plaatse.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/