Oppositie Move Forward Party's progressieve drankrekening gedood in 3e lezing met 2 stemmen

FOTO: Thai News Pix

nationaal —

De Progressive Liquor Bill van de oppositiepartij Move Forward Party (MFP), die tot doel heeft de accijnswet te wijzigen om de Thaise drankindustrie te liberaliseren, is gisteren, 3 november, tweemaal mislukt in de derde lezing in het parlement.

Het wetsvoorstel werd weggestemd met 177 tegen 174 in de eerste stemronde en vervolgens met 196 tegen 194 in de tweede hoofdelijke stemming. De hoofdelijke stemming werd aangevraagd door Natthaphong Ruengpanyawut, het parlementslid van de MFP in Bangkok, die redeneerde dat hij nog een stemming nodig had om de resultaten te bevestigen omdat de marge van de stemmen minder dan 25 stemmen was.

Hiermee kwam officieel een einde aan nog een ander oppositiewetsvoorstel; Pita Limjaroenrat, leider van de MFP, en Taopiphop Limjittrakorn, MFP-parlementslid en belangrijkste voorstander van de Progressive Liquor Bill, zeiden echter dat ze zouden blijven vechten voor de rechten van kleine brouwers en zouden aandringen op wijzigingen in de ministeriële verordening voor alcoholproductie, voor het geval dat ze wonnen de volgende algemene verkiezingen, waarschijnlijk in mei 2023, en kregen de leiding.

Het kabinet vaardigde op 1 november ministeriële verordeningen uit om de controle op de productie van sterke drank en bier te versoepelen, slechts een dag voordat het wetsvoorstel van de MFP, dat een soortgelijk probleem probeert te verlichten, op 2 november in de parlementaire beraadslaging kwam.

Dit werd door de regering algemeen gezien als een politieke zet om vooruit te lopen op de goedkeuring van het wetsvoorstel van de MFP.

De inhoud van de ministeriële regeling omvat:

  • Het schrappen van de vereisten voor een minimaal maatschappelijk kapitaal van 10 miljoen baht om een ​​vergunning te verkrijgen voor de productie van bier, wijn, mousserende wijn en zelfgebrouwen sterke drank, evenals een minimale productiecapaciteit van 100,000 liter per jaar voor bierproductie
  • De versoepeling van de beperkingen voor het opzetten van kleine en middelgrote distilleerderijen en het verkrijgen van vergunningen voor de productie van niet meer dan 200 liter sterke drank per jaar, maar niet voor commerciële doeleinden voor personen ouder dan 20 en rechtspersonen

De regelgeving verbiedt nog steeds de verkoop of distributie van sterke drank die voor huishoudelijk gebruik is geproduceerd.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.