De winter begint aanstaande zaterdag 29 oktober in Thailand, zegt Thai Meteorological Department:

Nationaal –

Thailand gaat officieel de winter in op zaterdag 29 oktober, twee weken later dan normaal, meldde de Thaise Meteorologische Afdeling op woensdag 26 oktober.

Het winterseizoen duurt naar verwachting tot eind februari 2023, volgens de ambtenaren, en zal kouder zijn dan vorig jaar. De gemiddelde minimumtemperatuur in het noorden van Thailand zal naar verwachting ongeveer 20 graden Celsius zijn met de koudste periode van december 2022 tot januari 2023.

In het noorden en noordoosten van Thailand wordt de laagste temperatuur verwacht rond de 8-9 graden Celsius.

In Bangkok kan de laagste temperatuur 17-19 graden Celsius bereiken en ongeveer 15-16 graden Celsius in de buurt. De koudste periode begint van december 2022 tot eind januari 2023.

In het zuiden van Thailand is op sommige dagen waarschijnlijk koud weer, meestal in het bovenste deel. Maar in november en december wordt er vooral aan de oostkust veel regen verwacht. Zware tot zeer zware regenval is op sommige plaatsen ook mogelijk en zal in veel gebieden zowel plotselinge overstromingen als overstroming van de oevers veroorzaken.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.