Niveau van PM2.5-deeltjesstof zal waarschijnlijk in veel gebieden toenemen, vooral in Bangkok, meldt Public Health

Nationaal –

PM2.5-deeltjesstof is teruggekeerd en zal waarschijnlijk geleidelijk toenemen in veel gebieden in het land, waarschuwde het ministerie van Volksgezondheid het publiek op woensdag 19 oktober.

Dr. Opas Karnkawinpong, permanent secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, vertelde de Associated Press dat veel gebieden een toename van PM2.5 meldden, vooral in Bangkok, waarvan werd vastgesteld dat deze het veilige gemiddelde overschreed dat de gezondheid zou kunnen beïnvloeden.

Volgens de rapporten van de Bangkok Metropolitan Authority (BMA) is het niveau van PM2.5-stof sinds gisterochtend gestegen tot 55 microgram per kubieke meter in de wijk Nong Khaem in Bangkok.

 

Dr. Opas waarschuwde ook kwetsbare groepen om buitenactiviteiten te verminderen en zelfbeschermingsmiddelen te gebruiken wanneer ze naar buiten gaan. Als ze gezondheidssymptomen hebben die verband houden met het ademhalingssysteem, moeten ze zo snel mogelijk medische hulp zoeken.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.