Bijna 20,000 huishoudens in Sing Buri hebben dinsdag te kampen met overstromingen als gevolg van de stijgende waterstanden in de Chao Phraya-rivier.

Zing Buri -

Bijna 20,000 huishoudens in zes districten van Sing Buri werden op dinsdag 18 oktober overspoeld door overstromingen, nadat het waterpeil in de Chao Phraya-rivier geleidelijk steeg en overstroomde.

Het overstromingswater van de Chao Phraya-rivier had de huizen van de bewoners en de hoofdweg van de Kun Klong-weg in de provincie onder water gezet. Afgezien van de Chao Phraya-rivier, hadden de lokale bewoners ook last van de overstroming van de Noi-rivier die verschillende grote gebieden trof.

Vanochtend zijn naar verluidt 17,825 huishoudens, 10 gemeenschappen en 22 subdistricten in zes districten getroffen door de overstromingen. Sommige van de getroffen dorpelingen zetten tijdelijk een schuilplaats op langs de weg, sommigen woonden in huizen van familieleden, sommigen werden geëvacueerd in tijdelijke schuilplaatsen van de provinciale autoriteiten en sommigen moesten op de tweede verdieping van hun ondergelopen huizen blijven.

De gouverneur van Singburi, Supot Yossingkham, leidde de provinciale functionarissen om de getroffen gebieden te bezoeken en de slachtoffers van de overstromingen te bevoorraden en te helpen, terwijl hij opdracht gaf om het waterafvoersysteem zo snel mogelijk te versnellen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.