Jomtien test maandelijks verwijderingsdagen voor parasols, verkopers en strandstoelen

Jomtien strand-

Ondanks berichten op Thaise en buitenlandse sociale media werden de laatste tijd veel mensen overrompeld toen ze Jomtien Beach vandaag, 12 oktober, bezochten om geen teken te vinden dat parasols, strandstoelen of verkopers ooit hebben bestaan.

Dit maakt deel uit van een test door de burgemeester van Pattaya, Poramese Ngampichet, die eens per maand een milieuvriendelijke dag heeft beloofd waarop het strand volledig natuurlijk is. Dit is regelmatig gebeurd op Pattaya Beach en in gebieden als Hua Hin en Cha Am, maar niet op Jomtien Beach sinds ruim voor de pandemie.

De reactie op de verwijdering was polariserend en gemengd, waarbij veel Thaise lezers zeiden dat het geweldig was en dat ze het steunden. Engelssprekende lezers waren minder positief, en velen uitten hun bezorgdheid over verkopers of wezen erop dat de gemiddelde leeftijd van strandbezoekers van buitenlanders ouder was die de schaduw en diensten van strandverkopers wilden en de dagen van het zitten op een strandhanddoek in de zon voorbij waren .

Voorlopig gaat de natuurlijke dag echter door, zegt de burgemeester van Pattaya minstens één keer per maand met een vooraankondiging wanneer het zal gebeuren. Wat denk jij ervan? We zullen de resultaten gebruiken als onderdeel van onze wekelijkse talkback-serie voor lezers en de commentaren volgende week samenstellen.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/