Cannabisverkoper in Pattaya dient politierapport in nadat hij zou zijn bedreigd door wapenhandelaar om te stoppen met de verkoop van cannabis

Pattaya —

Een Thaise cannabisverkoper beweerde tegen de politie van Pattaya dat hij werd bedreigd door een woedende man met een pistool om te stoppen met de verkoop van cannabis.

Om 1:00 uur vandaag, 1 oktober, ging de heer Subin Suksawat, 36, zijn toestand melden aan Pol. Lt. Anan Mahakit-asavakul op het politiebureau van Pattaya, beweerde dat hij werd bedreigd door een wapenhandelaar, van wie hij dacht dat hij een politieagent was, om te stoppen met de verkoop van cannabis. De verdachte werd alleen geïdentificeerd als 'Koa'.

“Koa kwam op 25 september naar me toe terwijl ik langs de weg cannabis aan het verkopen was. Hij dreigde me eerst te schoppen omdat hij boos was op mijn klanten omdat ze daar cannabis roken”, vertelde de heer Subin aan The Pattaya News.

Toen, op 30 september, benaderde Koa de cannabisverkoper opnieuw en trok een pistool om hem te dreigen te stoppen met verkopen en het gebied te verlaten. Subin zei dat hij voor zijn leven vreesde, dus besloot hij het incident aan de politie van Pattaya te melden. Hij beweerde dat hij al toestemming had gekregen van de eigenaar van het gebied om daar cannabis te verkopen en niets verkeerds had gedaan en dat de verkoop van cannabis technisch gezien voorlopig niet tegen de wet was, aangezien er nog steeds wordt gedebatteerd over definitieve wetsontwerpen door Thaise wetgevers.

De politie van Pattaya zei dat ze de camerabeelden zouden bekijken om de verdachte te identificeren en hem op te roepen voor verhoor. Nu de Cannabis- en hennepwet nog steeds onvolledig is, is het voor de verkoop van cannabis onduidelijk waar mensen in aanmerking komen voor de verkoop van cannabis. Volgens functionarissen is het roken van cannabis in het openbaar echter ontegensprekelijk illegaal omdat het anderen overlast veroorzaakt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.