Thais ministerie van Volksgezondheid herhaalt veilige en praktische ontwerpwet voor cannabis en hennep

Dr. Praphon Tangsrikiatkul // FOTO: Matichon

Nationaal –Het ministerie van Volksgezondheid herhaalt dat de ontwerpwet voor cannabis en hennep veilig en praktisch is, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de behoeften van de mensen. Dr. Praphon Tangsrikiatkul, voorzitter van de commissie van marihuana voor medisch gebruik onder het ministerie van Volksgezondheid, onthulde op maandag 26 september dat de commissie een vergadering heeft gehouden met het ministerie van Volksgezondheid om de richtlijnen voor het planten, produceren, het gebruiken en distribueren van cannabis en hennep voor medische doeleinden nadat het ontwerpwetsvoorstel eerder deze maand werd ingetrokken.

De voorzitter verklaarde dat de commissie de behoefte van de mensen in Thailand en de rest van de wereld erkent om marihuana voor medische doeleinden te decriminaliseren en heeft geprobeerd de wet en regelgeving op te stellen in het belang van de mensen en hopelijk voor de hervorming van het Thaise gezondheidssysteem.

Dr. Praphon verklaarde: “In Thailand wordt cannabis aangemerkt als een gecontroleerd kruid, wat betekent dat als iemand de wet zou overtreden, hij zou worden vervolgd voor een strafbaar feit. En wat betreft de productie van voedsel, dranken of andere goederen, gerelateerde wetten worden momenteel geïmplementeerd onder toezicht van de Food and Drug Administration, dus Thailand bevindt zich niet in een 'zogenaamd vacuüm', zoals veel mensen ten onrechte hebben begrepen."

“Volgens het Department of Thai Traditional and Complementary Medicine zijn er 801 verzoeken van instellingen voor distributie en verwerking van cannabis en hennep voor producten en ongeveer 67 verzoeken voor export. Momenteel heeft het ministerie ook de opleiding versneld en de bekwaamheid van ambtenaren verbeterd om op efficiënte wijze wederzijds begrip en werkprocessen in dezelfde richting te creëren.” Dr. Praphon concludeerde.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.