Thailand verslaat 's werelds zesde team Türkiye met bloedstollende overwinning op FIVB Volleyball Women's World Championship

Polen en Nederland –

Thailand verslaat Türkiye in de laatste set van het FIVB Wereldkampioenschap Volleybal Dames 2022 op zaterdag 24 september met een bloedstollende overwinning van 3-2.

De wedstrijd begon met een leidende score van 25-17 in de eerste set van 's werelds zesde gerangschikte team Türkiye voordat Thailand de achterstand in de tweede set kon inhalen en won met een score van 31-29.

In de derde set leidde Türkiye tot drie punten op 25-22, waardoor de stand op 2-1 kwam. Thailand brak echter weg met de winnende score van 25-19 in de vierde set, resulterend in de tiebreak.

De vijfde set begon met een spannende gelijkspelscore van 12-12 voordat Thailand een breakpunt kon scoren voor 14-12 en het spel eindigde met een 15-13 overwinning.

De volgende wedstrijd voor het Thaise team staat gepland met de gastheren van Polen in de Ergo Arena op dinsdagavond 27 september om 1:30 uur (Thailand Time).