De gemeenteraad van Pattaya dringt er bij burgemeester op aan om de legale exploitatiezone voor uitgaansgelegenheden te verbreden

Pattaya — De gemeenteraad van Pattaya drong er bij de burgemeester op aan om de legale exploitatiezone voor uitgaansgelegenheden uit te breiden tot uitgaansgelegenheden buiten de zone om te kunnen voldoen aan nieuwe mogelijke wettelijke openingstijden.

Het voorstel werd naar voren gebracht door een lid van de gemeenteraad van Pattaya, Damrongkiat Pinitkan, tijdens de 5e vergadering van de raad op vrijdag 23 september, en drong er bij de burgemeester op aan om de wettelijke exploitatiezone voor uitgaansgelegenheden te herzien, die sinds 2002 of 20 jaar geleden onveranderd is gebleven. .

Damrongkiat citeerde dat er veel locaties buiten de huidige zones waren die ernaar streefden volledig legaal te opereren, en hun enige obstakel was deze verouderde regel. Volgens hem stond de regel alleen exploitanten toe om entertainmentbedrijven te runnen aan de rechterkant van Pattaya Third Road tot aan Bali Hai Pier. Maar in werkelijkheid doken er veel bedrijven op aan de linkerkant, evenals Jomtien en Naklua, en ze wilden allemaal een goede licentie krijgen.

"Als deze locaties zich in de legale exploitatiezones bevinden, zullen ze ook profiteren van de verruiming van de wettelijke openingstijden", zei Damrongkiat tijdens de vergadering.

Het ministerie van Toerisme en Sport zei dat het zou voorstellen om de wettelijke openingstijden te verlengen tot 4 uur, maar dat is er nog niet van gekomen.

In reactie daarop gaf de burgemeester van Pattaya, Poramase Ngampiches, de Entertainment and Tourism Association of Pattaya opdracht om hem een ​​officieel schriftelijk verzoekschrift te sturen dat ter overweging naar het ministerie van Binnenlandse Zaken moest worden doorgestuurd. Hij zei dat deze kwestie fragiel was omdat het het levensonderhoud zou kunnen beïnvloeden van lokale bewoners die in de buurt van uitgaansgelegenheden wonen.

Al vele jaren proberen bars en uitgaansgelegenheden die niet in Centraal Pattaya liggen officieel deel uit te maken van de legale uitgaanszone, waarvan de meeste momenteel in grijze gebieden opereren. Dit heeft volgens ondernemers geleid tot corruptie en inconsistentie.

Volgens Damrongkiat zijn de huidige zones archaïsch, aangezien hotels, resorts en toeristen zich tot ver buiten Centraal Pattaya hebben uitgebreid en Jomtien en Naklua en de zogenaamde darkside al vele jaren een levendige bar- en entertainmentscene hebben... hoewel technisch gezien niet volledig legaal in verblijfsvoorwaarden in uitgaansgebieden.

Ondertussen merkt TPN op dat sommige bewoners van appartementen en dorpen buiten Centraal Pattaya geen fan zijn van uitgebreide uitgaansgebieden vanwege zorgen over geluidsoverlast en drukte. Naarmate uitgaansgelegenheden geleidelijk ten zuiden, oosten en noorden van Centraal Pattaya kruipen, is er een toename van klachten en geschillen over geluidsoverlast, vooral tussen flatgebouwen en uitgaansgelegenheden zoals in de buurt van Pratumnak Hill en op Na Jomtien Beach.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.