Thailand wijst 7 mei aan als voorlopige datum voor algemene verkiezingen van 2023

FOTO: Prachachat

Nationaal –

Het kantoor van de verkiezingscommissie van Thailand (EC) op woensdag 21 september heeft 7 mei 2023 vastgesteld als voorlopige datum voor de volgende algemene verkiezingen.

Volgens artikel 102 van de Thaise grondwet moeten de algemene verkiezingen worden gehouden binnen 45 dagen na het einde van de termijn van het Huis van Afgevaardigden. Daarom is het voorlopig op 7 mei 2023 en zullen de aanvragen voor politieke kandidaten beschikbaar zijn op 3-7 april.

Kandidaten wordt geadviseerd zich niet in te laten met activiteiten die de gunst van individuen kunnen aantasten of iets te bieden dat in aanmerking komende kiezers kan overtuigen binnen de 180 dagen voor het einde van de zittingsperiode van het Huis van Afgevaardigden op 23 maart. De officiële aankondiging van de datum van de verkiezingen wordt bevestigd op 31 maart 2023.

Als er echter een parlementsontbinding heeft plaatsgevonden vóór het einde van de zittingsperiode van het Huis, moet de EC een verkiezingsdatum vaststellen na de aankondiging van het decreet over de ontbinding tussen 45 en 60 dagen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.