Pattaya Cricket Club behaalt hun eerste overwinning in de Indoor League tegen SRF en wordt 3e op de ranglijst

 De Pattaya-RST Indoor league is in volle gang en de wedstrijden op Rugby School Thailand op maandag 12September produceerde close finishes en veel wickets. Pattaya speelde tegen SRF van Rayong en omdat beide teams vorige week werden verslagen, was een overwinning essentieel om vooruitgang te boeken. 

   Jainish uit Pattaya won de toss en besloot als eerste te bowlen. Capt Dinesh en Sunny openden voor SRF tegen Habby. Dinesh was bedreven in het sturen van de snelle leveringen achter het wicket, maar Sunny viel LBW op zijn eerste bal. Jainish had ook succes toen Dinesh halverwege de wicket werd gevangen door Trevor, en Amit, die niet achterop wilde worden, had Sunny halverwege gevangen door Jainish van wat een brede bal zou zijn geweest.

Dus slechts 11 voor 3 van de eerste 3 overs en een trage start. Ricky (14) en Praveen (18) pakten de slagsnelheid op met snel rennen en veel 5's (2 runs op het wicket en 1 van de muur). Habby was in vorm toen hij in zijn tweede over Ricky wierp en na een No Ball, wierp hij Praveen. Animal werd genomen voor 15 looppas en het paar zette op 34 looppas maar verloor 10. 37 voor 5 en een beetje te doen. Shiv en Narendra pakten de plooi voor de laatste 3 overs voor SRF. Amit wierp een losse bal naar Narendra, die hem naar Animal smeet, die bij de tweede jongleer een schitterende vangst maakte als dekking. Habby nam de finale over en slaagde er ondanks een paar wijds in om verwarring te veroorzaken tussen de batsmen en een goede aangooi van Amit zorgde ervoor dat Shiv werd weggerend door Habby. Een goede score van 86 runs off the bat, maar het verlies van 7 wickets verminderde de score tot 51 voor 7.   

   Colin Clark keerde terug naar de ploeg en opende de slagbeurt met Jainish tegen Ricky, maar het was Navrendra die doorbrak in de tweede over. Colin werd binnen de lijn gebowld en was 2 ballen later LBW. Hij zegt dat hij geen LBW was, maar dat zegt Colin altijd. Jainish sloeg Shiv voor 2 6's om 22 te scoren voor zijn 3 overs en de score ging verder naar 23 voor 2.  

Amit en Habby namen vervolgens de vouw. Nogmaals, het was Narendra die de schade aanrichtte in de tweede over, met Habby en Amit (17) bowlen. Ricky zette de straf voort toen hij Habby door het gat wierp en PCC stotterde tot 38 voor 5, maar er waren er slechts 14 nodig van de laatste 3 overs. Trevor en Animal verplichtten Dinesh, die een zeer nette bal wierp door Animal vast te pinnen (geen gemakkelijke prestatie) voor 3. Trevor slaagde erin om runs te krijgen van Praveen en PCC had 1 voorsprong met nog één over te gaan. Narendra had wickets nodig, maar helaas nog 2 runs en PCC won met 3 met 54 voor 5. De overwinning bracht hen van de onderkant van de tafel met 27 punten. SRF heeft 17 punten

   De andere wedstrijd was Alibaba tegen RST. Alibaba sloeg als eerste en scoorde een verdienstelijke 77 voor 4, geholpen door 22 in wijds en een 21 van Ricky. RST behield al vroeg hun wickets en er was niets tussen de teams, maar de laatste 3 overs kostte hen 4 wickets en de wedstrijd. 55 voor 5 en een overwinning voor Alibaba met 22 runs en bovenaan de tafel met 51 punten. RST is in een nauwe strijd met PCC die er elk één heeft gewonnen, op de tweede plaats met 33 punten.

   Onthoud lieve lezers, je hoorde het hier als eerste, off the record, op de QT, en heel stil.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/