Buitenlanders die naar Thailand komen om voor recreatieve doeleinden marihuana te roken, worden sterk afgeraden, zegt de minister van Volksgezondheid

FOTO: Heldere TV

Nationaal –

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul beloofde Thailand te promoten als een toonaangevende marihuanamarkt voor medische doeleinden en buitenlandse toeristen die het land voor recreatieve doeleinden wilden bezoeken, te ontmoedigen.

De minister gaf een interview met de buitenlandse pers op woensdag 17 augustus, dat het ministerie verwachtte dat de marihuanamarkt in Thailand ongeveer 1.5 miljard USD aan vroege inkomsten zou genereren en 2-3 keer hoger zou groeien na het eerste jaar van de decriminalisering.

Hij herhaalde ook dat Thailand zich alleen zou richten op cannabis en hennep voor medicinaal gebruik en momenteel geen recreatief gebruik promoot. Buitenlandse toeristen die van plan waren het land alleen te bezoeken om de plant te roken, werden daarom ontmoedigd.

“Dus om te zeggen dat marihuana in Thailand gratis is en overal kan worden gerookt, is nepnieuws. Het is niet waar. En zo verwelkomen we toeristen niet. We zouden liever willen dat toeristen naar Thailand komen en onze cultuur en tradities waarderen en de schoonheid van ons land zien”, zei Anutin.

Recreatieve doeleinden kunnen in de toekomst echter worden geïntroduceerd wanneer mensen het gebruik van marihuana volledig begrijpen, voegde de minister eraan toe.

Bovendien heeft het cannabisbeleid van het land ook de belangstelling gewekt van Maleisië, die momenteel is het gebruik van cannabis bestuderen voor medische doeleinden. De minister zal de kwestie volgende week ook bespreken met de Maleisische minister van Volksgezondheid tijdens de vergadering van de ASEAN-ministers van Volksgezondheid.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.