De Thaise regering zou alle dagelijkse Covid-19-infecties en -gegevens moeten onthullen, overwegen om het maskermandaat en enkele beperkingen terug te brengen, zegt de leidende Thaise arts

Bangkok -

Dr. Nithipat Jearakul, hoofd van de afdeling Luchtwegaandoeningen en Tuberculose van het Siriraj-ziekenhuis, drong er bij de Thaise regering op aan om het juiste aantal Covid-19-infecties, inclusief groepen met niet-tot-milde symptomen, aan het publiek bekend te maken.

De universitair hoofddocent verklaarde op maandag 1 juli online dat de Covid-19-situatie in Thailand opnieuw gespannen is, aangezien werd geschat dat het werkelijke aantal gevallen vorige week ongeveer 50,000 mensen per dag was, anders dan de aantallen die we zagen in de dagelijkse meldingen van hooguit een paar duizend.

Het aantal ernstig zieke patiënten stijgt ook van 600 en blijft nu op 700, zei Nithipat.

Zijn verklaring zegt: “Het aantal gehospitaliseerde Covid-19-patiënten neemt toe, waardoor een aantal medische frontlinies weer aan het werk gaan en twee keer zo hard werken om het aantal patiënten dat wacht op opname in ziekenhuizen te verminderen.”

"Het is tijd voor de regering om de waarheid te vertellen en haar mensen te waarschuwen om voorbereid te zijn, niet alleen achteloos het maskermandaat te beëindigen en meer risicovolle sociale activiteiten toe te staan," voegde Nithipat eraan toe.

Nithipat ondersteunt ook de terugkeer van het maskermandaat en enkele Covid19-gerelateerde beperkingen.

Het Center for Covid-19 Situation Administration of CCSA zal de Covid19-situatie op vrijdag 8 juli bespreken, en voorstellen zoals het herstel van het maskermandaat zoals voorgesteld door vele prominente Thaise artsen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.