Pattaya gaat naar de stembus om te stemmen voor de nieuwe burgemeester en gemeenteraad

Pattaya, Thailand-

Stembureaus in de hele stad Pattaya zijn vanmorgen geopend voor de langverwachte burgemeestersverkiezingen van Pattaya, die ook de gemeenteraad zullen kiezen.

De verkiezingen zijn de eerste in Pattaya in bijna tien jaar als gevolg van de vorige militaire staatsgreep in 2014, waardoor de verkiezingen werden opgeschort. De vorige burgemeester, Sonthaya Khunpluem, was aangesteld door Prayut Chan-O-Cha, nu premier.

Volgens de centrale verkiezingscommissie hopen ze dat minstens zeventig procent van de inwoners van Pattaya vandaag naar buiten komt om op hun nieuwe burgemeester te stemmen.

De stembureaus zijn in de hele stad tot 5 uur open. De verkoop van alcohol blijft verboden tot 6:1337 uur. Als iemand niet weet waar hij moet stemmen, kan hij XNUMX bellen, het callcenter van de stad, en hulp krijgen.

De voorlopige resultaten worden volgens de verkiezingscommissie om 9:XNUMX uur verwacht en TPN-media zal die op dat moment communiceren.

De vier kandidaten voor burgemeester van Pattaya zijn Poramase Ngampiches, onderdeel van Sonthaya Khunpluem's We Love Pattaya-partij, Sakchai Taenghor, een onafhankelijke en voormalige sheriff van Banglamung, Bob Kittisak van de progressieve partij, en Sinchai Wattanasartsathorn, van de Pattaya Ruam Jai-partij.

Ook Bangkok stemt vandaag op zijn gouverneur.

Veel succes aan alle kandidaten van TPN media.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/