De Gubernatorial Verkiezingen van Bangkok beginnen vandaag, inwoners komen sinds vanmorgen om hun stem uit te brengen

Bangkok -

Inwoners van Bangkok gaan sinds vanmorgen 22 mei naar verschillende stembureaus om hun stem uit te brengen in de Bangkok Gubernatorial Verkiezingen.

Dit zijn de eerste verkiezingen voor de gouverneur van Bangkok na een militaire staatsgreep in 2014, waarbij de verkiezingen werden opgeschort en Aswin Kwanmeung werd benoemd tot gouverneur van Bangkok voor 5 jaar.

Ook markeert vandaag, 22 mei, de achtste verjaardag van de militaire staatsgreep onder leiding van generaal Prayut Chan-O'Cha om een ​​einde te maken aan het bestuur van voormalig premier Yingluck Shinawatra, die de verkiezingen van 2011 in een aardverschuiving won. De staatsgreep leidde tot de abstractie van algemene en lokale verkiezingen in het hele land, met inbegrip van de gouverneur van Bangkok en de burgemeester van Pattaya, gedurende meer dan vijf jaar.

De stemming loopt vanaf 8:00 uur. tot 5 uur. op zondag. Inwoners van Bangkok komen geleidelijk aan bij het stembureau om hun stem uit te oefenen. Sinds het begin van de stemming zijn er veel prominente gouverneurskandidaten van Bangkok gearriveerd, waaronder de onafhankelijke kandidaat Chadchart Sittipunt, de kandidaat van Move Forward Wiroj Lakkhanaadisorn, de kandidaat van de Democratische Partij, Suchatvee Suwannasawat, en de voormalige gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmeung.

Ook veel Thaise sterren kwamen hun stem uitbrengen. Een van hen is Kiattisak "Sena Hoi" Udomnak, die tegen de lokale media zei dat hij blij was dat er veel kiezers in Bangkok aanwezig waren op de stations. Hij wenste ook dat de nieuwe gouverneur de chronische problemen in de hoofdstad, met name files en overstromingen, serieus zou oplossen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.