De heetste verhalen in Thailand-nieuws van de afgelopen week: premier bezoekt VS, Thaise leger verbiedt Lazada en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National team, van vorige week, 9 tot 15 mei, met wat commentaar. Ze zijn niet van een bepaald niveau van belang, maar worden vermeld in de volgorde van publicatiedatum.

Deze foto werd maandag op het Facebook-account van een legerwoordvoerder geplaatst. In het bericht staat dat Lazada niet welkom is in militaire gebieden, uit protest tegen een reclame met een slecht geweten.

1. Alle passagiers in voertuigen in Thailand moeten veiligheidsgordels dragen, kinderen onder de 6 jaar moeten tijdens de reis in een autostoeltje worden geplaatst, met ingang van 4 september

Thailand maakt vanaf september autostoeltjes voor kinderen en passagiers die een veiligheidsgordel dragen een wet. Dit leidt ertoe dat een aantal gezinnen vanaf het moment van de aankondiging op zoek gaan naar betaalbare autostoeltjes op online winkelplatforms en in tweedehandswinkels, omdat velen van hen zich zorgen maakten over mogelijke aanzienlijke prijsstijgingen en producttekorten. De huidige prijs van de autostoeltjes ligt tussen de 2,000 en 20,000 baht.

Alle passagiers in voertuigen in Thailand moeten veiligheidsgordels dragen, kinderen onder de 6 jaar moeten gedurende de hele reis in een autostoeltje worden geplaatst, met ingang van 4 september

2. Man die beweert de vader van alle goden te zijn, gearresteerd in Chaiyaphum wegens het aanbieden van bizarre medische behandelingen volgens de autoriteiten

De onthulling van de sekteleider en wat het publiek als zijn walgelijke genezende behandelingen beschouwde, veroorzaakte vorige week een schok voor de Thaise samenleving. De sjamaan en zijn volgelingen geloven dat het eten van uitwerpselen en het drinken van urine en slijm zijn wat Boeddha in zijn leven had gedaan, daarom konden ze verschillende ziekten genezen. Hij werd gearresteerd en dagen later op borgtocht vrijgelaten. Er was een bericht dat hij en enkele van zijn volgelingen zich in Loei vestigen, maar naar verluidt geen enkele behandeling ondergaan en alleen lokale producten verkopen voor hun levensonderhoud.

Man die beweert de vader van alle goden te zijn, gearresteerd in Chaiyaphum wegens het aanbieden van bizarre medische behandelingen volgens de autoriteiten

3. Het Thaise leger verbiedt Lazada na zijn controversiële online advertentie DES om aanklachten in te dienen tegen het bedrijf

Het is ontegensprekelijk het nieuws dat de afgelopen week de meeste Thaise en internationale aandacht trok. Het Royal Thai Army en een groep royalisten beschouwen de controversiële commercial van Lazada wederzijds als een aanfluiting en een belediging voor leden van de koninklijke familie en gehandicapten. Het leger kondigde vervolgens publiekelijk aan dat ze de voertuigen van het bedrijf in al hun afdelingen en territoria verboden hadden om hun krachtige steun aan de koninklijke instelling te tonen. Ook de Chinese ambassade in Thailand verklaarde later dat de commercial 'onacceptabel' was. Integendeel, veel mensen, inclusief de berichten in de internationale media, denken dat de reactie van het leger overdreven was.

Thaise leger verbiedt Lazada na controversiële online advertentie DES om aanklachten in te dienen tegen bedrijf

4. Thaise premier wordt hartelijk ontvangen door de Amerikaanse president, bespreekt bilaterale en multilaterale samenwerkingsverdediging met de Amerikaanse minister van Defensie

Premier Prayut nam deel aan de speciale topconferentie tussen de VS en de ASEAN in Washington DC, waar hij de Amerikaanse president Joe Biden en andere Zuidoost-Aziatische leiders ontmoette voor bilaterale samenwerking in ASEAN-landen. De premier besprak ook de defensiesamenwerking in de post-Covid-19 periode tussen Thailand en de VS met de minister van Defensie, inclusief de gezamenlijke militaire training cyber en de versterking van strijdkrachten en personeel van beide landen.

Thaise premier wordt hartelijk ontvangen door de Amerikaanse president, bespreekt bilaterale en multilaterale samenwerkingsverdediging met de Amerikaanse minister van Defensie

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

Psst….wil je meer zien? Bekijk hier onze TikTok

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.