Het Thaise ministerie van Volksgezondheid stelt voor om tijdens de volgende Covid-centrumvergadering de nationale waarschuwing voor Covid-19 te verlagen van niveau 3 naar 2

FOTO: BMA Gezondheid

Bangkok -

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid is van plan om tijdens de volgende vergadering van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) aanstaande vrijdag 3 mei de verlaging van de nationale waarschuwing voor Covid-2 van niveau 19 naar 20 voor te stellen.

Permanent secretaris Kiattiphum Wongrachit vertelde de Associated Press dat het verlagen van de waarschuwing in overeenstemming moet zijn met de nationale preventieve maatregelen. Daarom moet de kwestie ter goedkeuring worden besproken met de algemene vergadering van CCSA. Maar het Department of Disease Control overweegt nu of het voorstel klaar was en zou moeten worden ingediend op de algemene vergadering van de CCSA op 20 mei.

TPN Media merkt op dat niveau 2 betekent dat het publiek het leven grotendeels kan hervatten, bijna als normaal tot de pre-Covid-periode. Meer preventieve maatregelen zullen worden versoepeld en meer bedrijven zullen worden heropend of volledig worden geëxploiteerd. Dit kan onder meer de (wettelijke) terugkeer van uitgaansgelegenheden en enkele versoepelde maatregelen op externe locaties zoals parken en stranden, zoals maskermandaten in bepaalde instellingen.

TPN-media zal op 20 mei uitgebreid verslag doen van de aanstaande grote bijeenkomst.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.