Golf: Thuisstad held Patty Tavatanakit top na dag 1 van de Aramco Team Series – Bangkok; Team Hillier leidt fourballs

12 mei, Bangkok: Patty Tavatanakit uit Thailand leidt de $ 1 miljoen Aramco Team Series – Bangkok door één na een openingsronde van zes-onder-par op Thai Country Club.

De wereld #13 maakte optimaal gebruik van het thuisvoordeel en finishte boven de Spaanse ster Ana Pelaez die de tweede ronde van vrijdag inging.

Team Hillier, aangevoerd door de Australische Whitney Hillier en met Chonlada Chayanun - die haar thuisbaan speelt - Krista Bakker uit Finland, en amateur Pattanan Amatanon leiden halverwege het vierbal-formaat van het toernooi, na een dag laagte van -16 te hebben behaald.

"Het was echt leuk", zei Tavatanakit, de LPGA Rookie of the Year 2021. “Ik hield mijn ronde goed. De teamindeling is een beetje anders. Het is een heel goed gevoel om met iedereen tegelijk te kunnen spelen en birdies te maken, ze aan te moedigen.

“Het is een format waar je ontspannen van wordt. Ik was erg kalm vandaag en ik had het gevoel dat fouten prima waren, omdat ik ook andere mensen had [ter ondersteuning]."

In plaats van te kiezen voor het spelershotel, logeert Tavatanakit deze week bij haar familie in Bangkok - en heeft een vriend van huis, Dan, op haar tas.

Op de vraag of het zijn van een van de helden uit de geboortestad een extra niveau van speeldruk met zich meebracht, voegde de 22-jarige eraan toe: "Ik wil het overal goed doen waar ik speel. Ik behandel elke week als een normaal evenement, waar ik ook ben, dus ik ben hier gewoon om nog een toernooi te spelen. 

“Vandaag heb ik de greens heel goed gelezen. Ik was eigenlijk verrast dat ik niet echt meer juiste reads of juiste breaks kreeg tijdens de oefenrondes, maar vandaag denk ik dat ik een beetje meer gefocust was en Dan heeft me echt geholpen. ”

Breakout Spaanse ster Ana Pelaez zit een terug na een vrij opmerkelijke openingsdag bogey-vrije 67.

De 24-jarige arriveerde pas dinsdagavond in de Thaise hoofdstad nadat ze zich had verzekerd van een late toegang tot het evenement van $ 1 miljoen na haar schokkende zestaktoverwinning op de Madrid Ladies Open.

Met stormen die haar woensdagmiddagtraining vertraagden, arriveerde Pelaez - die vijf uur reed en vervolgens drie vluchten in 24 uur nam om Bangkok te bereiken - vanmorgen bij Thai Country Club nadat ze alleen de voorste negen holes had gespeeld en de fairways van holes 10 tot en met 13 had gelopen .

Die avond gebruikte ze Google Earth om te zien waar ze tegenaan liep op de sluitende vijf holes van de baan. Vandaag eindigde ze birdie-birdie-birdie voor een verbazingwekkende vijf-onder-par.

"Eerlijk gezegd ben ik echt sprakeloos", zei Pelaez. “Ik had een geweldige ronde. Ik had veel plezier. Ik moest geduld hebben, want ik begon met par, par, par, birdie, par, birdie - daarna kreeg ik pas op hole 16 nog een birdie. En toen eindigde ik met drie op rij, dus ik ben buitengewoon blij. Eigenlijk een boost van vertrouwen voor morgen.

“Ik ben gewoon blij dat we alles op zijn plek hebben kunnen krijgen en dat ik hier ben. Ik kan niet geloven dat ik echt wakker ben na zoveel reizen en alle emoties. Ik zou verspild moeten zijn, maar ik ben goed!”

Team Whitney Hillier heeft zijn eigen eenmalige voorsprong op wat de slotdag van de Aramco Team Series zal zijn – de teamcompetitie van $ 500,000 in Bangkok.

Hun totaal van 16 onder was genoeg om hen een klein voordeel te geven op weg naar de beslissende laatste ronde van vrijdag. 

"We maakten gewoon vroeg birdies", zei de Australische Whitney, die half Thais is. “We hadden een goede sfeer en iedereen was behoorlijk aan het geleren – iedereen lachte en was blij. Dus ja, goed team. We hebben goed gespeeld."

Team Simmermacher - Magdalena Simmermacher (ARG), Charlotte Liautier (FRA), Isabella Deilert (SWE) en amateur Sirapob Yapala - zitten op 15-onder-par, één voor de teams onder leiding van de Schotse Kylie Henry en Patty Tavatanakit.

De Aramco Team Series – Bangkok gaat morgen verder, met de laatste dag van de teamindeling en de tweede van drie rondes in de individuele competitie van $ 500,000.

Voor meer informatie, bezoek www.aramcoteamseries.com 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/