Ceremoniële ossen voorspellen welvarende landbouw en bloeiende economie tijdens Royal Plowing Ceremony in Bangkok

Bangkok -

Twee heilige ossen aten bonen en gras en dronken water en sterke drank tijdens de Royal Plowing Ceremony die vanmorgen, 13 mei, in Sanam Luang in Bangkok werd gehouden, voorspelden dat het rijstteeltseizoen van dit jaar in Thailand voorspoedig zal zijn en de economie zal verbeteren.

De ceremonie werd voorgezeten door Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin en werd voor het eerst in twee jaar na de wereldwijde Covid-19-pandemie gehouden.

De ceremonie begon om 8 uur. met de ossen die een voren ploegen op de ceremoniële grond voordat de ambtenaren rijstzaden begonnen uit te strooien, wat het begin van het teeltseizoen symboliseerde.

De ossen kregen vervolgens negen soorten eten en drinken op een schaal aangeboden voor een traditionele landbouwinterpretatieceremonie. De selectie van water, bonen en gras werd geïnterpreteerd als overvloedige regen en voedselvoorraden, terwijl de sterke drank betekende gemakkelijk transport, bloeiende internationale handel en een welvarende economie.

Landbouw permanent secretaris Thongplew Kongjun, als ploegbaas van een ceremonie, kreeg ook drie stukken stof van verschillende lengtes en heeft het kortste stuk stof gekozen, voorspelde dat er wat meer regen in het land zal zijn en dat de rijstgewassen op de hooglanden zullen vruchtbaar zijn, terwijl die op de lagere gronden enige schade of niet overvloedig kunnen ervaren.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.