Analyse: Thais ministerie van Volksgezondheid verdubbelt de mandaten voor openbare maskers, zegt op zoek naar manieren om ze beter af te dwingen voor toeristen

Bangkok, Thailand-

Terwijl Thailand zich blijft openstellen en Covid-19 als endemisch gaat behandelen, lijkt het onwaarschijnlijk dat maskermandaten veranderen, ondanks regelmatige klachten van veel toeristen uit landen zonder buiten- en in veel gevallen binnenmaskermandaten.

Eerste, als referentie zijn de originele verklaringen van de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul gisteren, 11 mei.

Zoals kort vermeld in het bovenstaande artikel, lijkt het houden van maskermandaten, zelfs buitenshuis, momenteel deel uit te maken van het plan, zelfs nadat Covid19 als endemisch wordt beschouwd in Thailand.

TPN merkt op dat er vaak veel verwarring is door gemengde berichten in het verleden over maskermandaten. Er is geen wet om een ​​masker te dragen, wat vaak door mensen online wordt geciteerd, omdat dit veel stappen en goedkeuring van het Parlement vereist. Volgens het nooddecreet dat nu al meer dan twee jaar van kracht is, vallen maskermandaten echter onder maatregelen die momenteel in elke provincie worden uitgevoerd door commissies voor overdraagbare ziekten en vallen ze onder de jurisdictie van het ministerie van Volksgezondheid.

Hoewel de handhaving sterk varieert en zeldzaam is in veel toeristische gebieden zoals Pattaya en Phuket, men KAN zeker wettelijk beboet worden onder de noodmaatregelen, zoals premier Prayut Chan-O-Cha eerder deed zoals hier te zien is.

Terwijl Thailand Covid-19 als endemisch behandelt, hadden veel toeristen gehoopt dat ze het maskermandaat zouden verlichten, in ieder geval buitenshuis.

Op basis van de verklaringen van de minister van Volksgezondheid is het ministerie van Volksgezondheid momenteel niet alleen van plan om maskers verplicht te houden na de periode waarin Covid-19 als endemisch wordt behandeld, maar is het mogelijk op zoek naar betere manieren om het dragen van maskers af te dwingen, zelfs buitenshuis en alleen, voor buitenlandse toeristen. Dit komt omdat veel toeristen, volgens Anutin, het maskermandaat niet volgen, vooral op toeristische eilanden en gebieden. Het is onduidelijk hoe lang precies en welke gegevens nodig zijn om het mandaat te laten vallen en Anutin heeft daar geen commentaar op gegeven.

Nu, natuurlijk, wanneer en als het nooddecreet wordt ingetrokken of verwijderd, wat aan premier Prayut Chan-O-Cha zou zijn, die tot nu toe geen tekenen heeft getoond om dit te doen, zou het legaal uitvoeren van de mandaten moeilijker worden zonder noodtoestand wetsbesluiten die straffen en boetes mogelijk maken. Op basis van de verklaringen van Anutin lijkt het erop dat de minister van Volksgezondheid manieren onderzoekt om maskers mogelijk onderdeel te maken van de reguliere regels voor ziektebestrijding.

Het komt neer op? Voorlopig zal het mandaat om maskers te dragen in alle openbare ruimtes in Thailand, zelfs daarbuiten, waarschijnlijk niet snel verdwijnen.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/