Man die beweert de vader van alle goden te zijn, gearresteerd in Chaiyaphum wegens het aanbieden van bizarre medische behandelingen volgens de autoriteiten

Chaiyaphum –

Een man die door de Thaise autoriteiten wordt beschreven als een sekteleider, die beweerde de vader van alle goden in alle religies te zijn, werd op zondag 8 mei gearresteerd bij een inval in zijn woning in het Khon San-district van de provincie Chaiyaphum, nadat naar verluidt dwong hij zijn volgelingen om uitwerpselen te eten en urine en slijm te drinken als een remedie voor verschillende ziekten.

Bij de inval werden 11 dode lichamen gevonden in doodskisten ter plaatse. De spirituele leider, een oudere man met lang grijs haar en baard, vertelde de functionarissen dat ze wachtten om naar de hemel te gaan. Slechts vijf van de lichamen werden geïdentificeerd met overlijdensakten. De officiële naam van de man werd niet meteen vrijgegeven.

De "vader van alle goden" werd onmiddellijk naar een nabijgelegen politiebureau gebracht. Het proces verliep echter chaotisch toen een groep van zijn volgelingen, ongeveer vijftig man, probeerde te voorkomen dat de politie hem meenam. Aanvankelijk werd de sekteleider beschuldigd van het binnendringen van openbaar land (aangezien zijn woning zich in een openbare ruimte bevond), het organiseren van een illegaal medisch centrum en het overtreden van het nooddecreet wat betreft het organiseren van massabijeenkomsten.

De gouverneur van Chaiyaphum, Kraisorn Kongchalad, onthulde dat de man al vier jaar lokale bewoners behandelde met onaanvaardbare behandelingen om ziekten te genezen. Kraisorn zei dat functionarissen hem moesten arresteren voordat het aantal plaatselijke gelovigen zou toenemen.

Het incident is viraal gegaan op Thaise sociale media en heeft vanmorgen tot een brede discussie geleid en de aandacht gevestigd op medische praktijken op het platteland en de zogenaamde sjamanen in Thailand.

Foto beleefdheid: Dailynews

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News. Nop, geboren en getogen in Bangkok, vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.